Storebælt linder på leddet


Storebælt linder på leddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDFLUGTER: Sprogø har været lukket land for offentligheden siden Storebæltsbroens åbning

NYBORG: Presset fra turistbranchen, især i Korsør, magter A/S Storebælt efterhånden ikke at modstå.

For at tage lidt af trykket linder broejerselskabet på leddet til den ellers så lukkede Sprogø, som broselskabet har råderetten over.

- Vi har ikke noget problem med at udvide antallet af offentlige besøg på Sprogø, siger broselskabets administrerende direktør Mogens Bundgaard-Nielsen til Sjællands Tidende.

Og over for Fyens Stiftstidende giver underdirektør Mogens Hansen udtryk for, at selskabet er villig til at optage drøftelser om emnet.

- Men vi ønsker ikke en kommercialisering ved at udbyde Sprogø-besøg til hele branchen. Det skal udelukkende være gennem de to lokale kommuners turistorganisationer. Og fortsat bliver der tale om besøg i begrænset omfang, siger han.

Mens Korsør ved gentagne lejligheder har banket på hos broselskabet, har der fra Nyborg ikke på samme vis været gjort tilsvarende forsøg.

God salgsvare

- Næ, for ved broåbningen lod man os forstå, at nu var Sprogø helt lukket, siger turistvognmand Aksel Kristensen, Nyborg Rejser.

- Jeg har slet ikke hørt om det, men hvis de åbner for muligheden, vil det være en rigtig god ting at kunne tilbyde foreninger og andre, der vil på en udflugt. Det er ture, vi sagtens kan sælge.

- Når vi kører selskaber over broen, spørger mange os om muligheden for at besøge Sprogø. Her har vi hidtil måttet sige, at det ikke er muligt.

Aksel Kristensen kender fra brobygningsårene Sprogø, hvor hans selskab hyppigt kørte over Vestbroen til Sprogø for faglige grupper, men også gennemførte de mere turistprægede udflugter til øen.

Sejlture med landgang på Sprogø har Korsør benyttet sig en del af, mens brosejladsen fra Nyborg stort set stoppede, da brobyggeriet var færdigt.

- Jeg tror, at bussen er mere fleksibel og også bedre i forhold til vejret, siger han med tanke på, at sejlads i hård blæst kan være ubehageligt.

Aksel Kristensen er parat til at tage kontakt til broselskabet for at høre, om der kan skabes et samarbejde.

Beskyttelse af naturen

Et ønske fra ham er ud over at få adgang til Sprogø også at kunne benytte Pigehjemmets køkkenfaciliteter og samlingsrum, der er som skabt til at spise medbragt frokost.

Når leddet ikke bliver slået på vid gab, skyldes det hensyn til trafiksikkerheden på broen, og beskyttelsen af øens natur og miljø går forud for turismen.

For dem, der har været på Sprogø, er der imidlertid ingen tvivl om, at skal man have det optimale indtryk af en af verdens største broer, så er den bedste udkikspost Sprogø, ikke mindst fra toppen af det restaurerede fyrtårn.

Storebælt linder på leddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce