Stor opgave for nyansat slotsleder

Janus Møller Jensen skal vise regentparret rundt på Nyborg Slot.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Stor opgave for nyansat slotsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Janus Møller Jensen har fra dag 1 i jobbet som leder af Nyborg Slot arbejdet med det forestående regentbesøg

Nyborg: Stort set fra første dag på det nye job som leder af Nyborg slot har museumsinspektør Janus Møller Jensen vidst, at én af hans første helt store opgaver bliver tirsdag den 2. juni, hvor han er vært for dronning Margrethe og prins Henrik under deres besøg på slottet.

Her skal våbenudstillingen på slottet åbnes, en udstilling, der er fremskyndet med flere uger, så åbningen kunne passe med regentbesøget.

Udstillingen viser våben og uniformer fra svenskekrigene og fortæller om de historiske begivenheder omkring Nyborg for 350 år siden.

- Det er en meget spændende, også for mig selv, siger Janus Møller Jensen, der ikke tidligere har skulle være så officiel, som tilfældet er, når de kongelige banker på døren og lige vil kigge et smut indenfor.

- Jeg vil nok være en smule nervøs også. Det er en vigtig dag for mig, men mindst lige så vigtig for Østfyns Museer, siger han.

Regentparret ankommer efter modtagelsen på Nyborg Rådhus til slottet klokken 11.30.

Der er så sat tre kvarter af til besøget på slottet, hvor åbningen af våbenudstillingen, arrangeret i samarbejde med Våbenhistorisk Forening, markerer den officielle åbning på fejringen af 350-året for Slaget ved Nyborg 14. november 1659.

Slotsbesøget er det længstvarende i Regentparrets program. Janus Møller Jensen kan i øvrigt vise Regentparret effekter, som deres yngste søn, prins Joachim, har lånt til udstillingen.

Effekterne stammer fra den danske feltherre Hans Schack, som af Frederik den 3. som tak for indsatsen for den danske sejr under Slaget ved Nyborg fik foræret godset, der siden har heddet Schackenborg og som prins Joachim nu ejer.

Så med på udstillingen er bl.a. Schacks kommandørstav.

- Det kaster jo ekstra glans over udstillingen, bemærker Janus Møller Jensen.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Stor opgave for nyansat slotsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce