Stor frustration blandt Nyborgs betjente


Stor frustration blandt Nyborgs betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politireformen skaber både stor frustration og regulær bekymring hos betjentene i Nyborg. En af dem har nu valgt at stå frem

NYBORG: Politireformens mange bivirkninger er nu blevet så belastende for betjentene i Nyborg, at én af dem selv har valgt at henvende sig til avisen for at fortælle, hvor slemt det står til.

De eneste, der tilsyneladende har glæde af politireformen i øjeblikket, er nemlig de kriminelle.

- Vi er meget bekymrede, for det kan gå ravende galt, det her. Jeg har været betjent i mange år, og har aldrig haft noget imod at gå på arbejde. Men nu er der ingen, der har lyst til at komme på arbejde længere, udtaler betjenten, der har valgt at være anonym i artiklen, men hvis identitet er redaktionen bekendt.

Med bundne hænder

Han henvender sig til avisen i forlængelse af Stiftstidendes artikel fra Svendborg forleden, hvor butikkerne savner politi i gadebilledet.

- Folk skal bare vide, at vi jo heller ikke accepterer det her. Men vi har hænderne bundet på ryggen. Efter reformen får befolkningen jo slet ikke samme dækning som før. Det er frustrerende at køre rundt i patruljevognen og vide, at man er den eneste i området, fortæller han ærligt.

Meget polititid bruges nemlig på transport mellem Odense og Nyborg, som kunne bruges til at patruljere i stedet. Hver morgen er der nemlig mønstring i Odense, og derfor er responstiden ud til kystbyerne også steget betydeligt.

Lokalkendskabet er væk

Et af de største problemer er dog ifølge Nyborg-betjenten, at lokalkendskabet fuldstændig er røget fløjten.

- Vi kender jo normalt alle rødder i byen, og kan derfor hurtigt finde frem til eventuelle gerningsmænd ved indbrud osv. Før hen fik vi også masser af tips fra lokalbefolkningen, som ofte lettede efterforskningen betragteligt. I dag skal folk ringe til Odense, fortæller han.

Det værste er dog ifølge ham, at den øverste ledelse ikke vil se i øjnene, at politireformen slet ikke fungere.

- Der har ikke været én eneste dag, siden vi gik i luften, hvor jeg har følt, at det er gået fremad. Alligevel går ledelsen ud og siger, at dækningen er blevet bedre, lyder det fra en frustreret betjent.

Han fortæller til avisen, at mange er holdt op med at tage telefonen derhjemme, når de kan se, at det er fra stationen.

- Det er frustrerende at få inddraget sin fridag med en halv dags varsel, fordi der ikke er styr på planlægningen, lyder det.

Arbejdsklimaet har sjældent været dårligere, og han er især bekymret for sine ældre kolleger.

- Der er mange af de ældre, som formentligt vil gå helt ned med flaget. Der forsvinder mange folk ud af politiet i øjeblikket - også mellemledere. Og jeg må da sige, at det ikke ligger mig så fjernt længere at skifte job.

Stor frustration blandt Nyborgs betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce