Ældresagen i Nyborg/Ullerslev er i forvejen aktiv, men en arv fra et tidligere medlem sætter endnu mere gang i foreningen.

Nyborg/Ullerslev: Ældresagen Nyborg/Ullerslev er Østfyns største og nok også mest aktive forening.

Men for tiden er en arv med til at sætte ekstra gang i aktiviteterne i foreningen. Det fortalte formanden for lokalafdelingen, Ib Kruse, i går på en velbesøgt generalforsamling.

- Vi har været så heldige, at et meget tilfreds medlem ved sin død havde testamenteret et beløb til os på cirka 105.000 kroner.

- På baggrund af testamentets fundats besluttede vi i bestyrelsen at nedsætte priserne for deltagelse i en lang række af daglige aktiviteter, således at flest mulige af aktive medlemmer kan få glæde af arven, sagde Ib Kruse.

Han kunne i øvrigt fortælle forsamlingen, at Ældresagen i Nyborg/Ullerslev er en af landets mest lokalafdelinger aktive i kæmpeforeningen

Ældresagen på landsplan tæller 745.000 medlemmer, og lokalt i Nyborg og Ullerslev er der 4200 medlemmer. Og ikke nok med det. 250 af dem laver på den ene eller anden måde frivilligt arbejde i foreningen.

- Det svarer til, at seks procent af medlemmerne er aktive, og det betyder, at vores afdeling er blandt de fire bedste i landet, når det gælder om at have aktive medlemmer, sagde Ib Kruse, der også kunne fortælle at det tilsvarende tal på landsplan er 2,3 procent af medlemmerne.

Den lokale afdeling af Ældresagen har løbende en masse meget forskellige aktiviteter: Man kører kurser, især om it, man viser film, arrangerer koncerter og udflugter.

Desuden er der en stribe forskelige tilbud om motion, billard, svømning og så videre. Ældresagen har 25 aktive i gang i Seniorinfo i Rådhusarkaden, man udgiver blad, og måske allervigtigst er der en række aktiviteter, hvor ældresagens raske ældre hjælper svagere ældre: Demenscafé, fællesspisning, vågetjeneste og besøgsvenner.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.