Stik mod anbefalinger: Butikker holdt søndagslukket på Danehofmarkedet

Der var masser af liv i Korsgade, hvor der var stillet særlige boder op. Derimod var det kun et fåtal af byens forretninger, der holdt åbent om søndagen. Foto: Magnus Gersbo Møller

Stik mod anbefalinger: Butikker holdt søndagslukket på Danehofmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort antal butiksdrivende valgte at blive hjemme på middelaldermarkedets sidste dag. Formand for Nyborg Handel opfordrer til mere sammenhold.

Nyborg: Danehofmarkedet plejer at være garant for ekstra liv i byens gader, og i år var bestemt ingen undtagelse. Så meget desto mere påfaldende var det, at en lang række af Nyborgs detailbutikker valgte at holde søndagslukket stik imod anbefalingerne fra Nyborg Handel.

- Det er en parodi, men i det hele taget mangler der fodslag omkring åbningstiderne i byen. Det gør det svært for kunder at vide, hvornår de kan handle. Der har været mange tusinde mennesker gennem byen i løbet af markedet, og i mine øjne udgør de potentielle kunder. Derfor undrer det mig meget, at kun seks butikker vælger at holde åbent om søndagen, lyder kritikken fra Kristoffer Hansen - indehaver af Intersport på Gl. Torv, der var blandt de få butikker med søndagsåbent.

Formanden for Nyborg Handel, Ulrik Nielsen, lægger ikke skjul på, at han ærgrer sig over situationen. For godt nok har han fuld forståelse for, at juli er en tid, hvor hovedparten af de ansatte i byens butikker holder ferie, og at det at holde søndagsåbent er en ekstra belastning for dem, der er tilbage.

Samtidig går man endnu et stort arrangement i møde, nemlig Open By Night fredag aften. Men det er vigtigt, at byens handlende bakker op om Danehofmarkedet, der har fået en rækkevidde langt ud over Nyborgs grænser, mener han.

- Derfor skal vi måske begynde at anskue markedet på samme måde, som vi anskuer december måned. Jeg er godt klar over, at man typisk vil sælge mere op til en jul, men alle weekender er ikke lige gode. Alligevel er det naturligt, at vi holder åbent i december, påpeger formanden.

- Det svære ved at holde "åbent by" er naturligvis, at der er tale om meget forskellige forretninger. Driver man for eksempel en frisørsalon, er det ikke sikkert, at det vil give en masse kunder at holde åbent på en søndag. Men det er et forkert signal at sende, når vi gerne vil profilere os som handelsbyen Nyborg. Derfor må vi lære at stå skulder ved skulder, tilføjer Ulrik Nielsen, der til daglig driver FNE Outdoor.

Open By Night
Byens butiksdrivende får ikke meget tid til at sunde sig oven på weekendens store middelaldermarked. Fredag aften går det nemlig løs igen - denne gang med Open By Night, som Nyborg Handel arrangerer. Forretningerne lukker klokken 16, men åbner igen klokken 20-23.30. Fra klokken 19 er der musik i Kongegade, mens legelandet i Korsgade åbner klokken 19.15.

Kroner og ører

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med indehaverne af flere af de butikker, der holdt lukket om søndagen. De er alle principielt enige i, at man er nødt til at stå sammen. Men det skal samtidig at give mening for den enkelte, lyder det fra blandt andre Jørgen Jørgensen, indehaver af Photo Care og tidligere formand for handelsstandsforeningen.

- Nu har jeg trofast holdt åbent hver eneste søndag i forbindelse med Danehofmarkedet. Men når man ser, at det hele smuldrer, så er det skidt at stå alene tilbage. Det var den oplevelse, jeg havde sidste år, hvor jeg kunne se, at jeg var den eneste blandt mine naboer i gaden, der havde søndagsåbent. Så bliver det meningsløst, konstaterer han.

- Fra handelsstandsforeningen er man også nødt til at sende et klarere signal om, hvad man egentlig vil. Og er der ikke stemning for, at alle butikker holder åbent, var det måske bedre, at man i stedet lavede en særlig handelsgade med boder for de forretninger, der vil deltage, tilføjer han.

I Nyt Syn på den anden side af gaden valgte man også at holde søndagslukket på årets Danehofmarked. Ifølge medindehaver Karin Jacobsen var både hun og hendes mand på ferie, og vurderingen var, at det ikke kunne betale sig at trække på det øvrige personale.

- I sidste ende er vi nødt til at tænke i kroner og ører. Det kan du sige er egoistisk, men vores kunder er typisk nogen, der har bestilt tid i forvejen. Derfor er det meget begrænset, hvad vi får ud af at holde åbent på en søndag, konstaterer hun.

Tvinge forretningerne til at makke ret kan Nyborg Handel ikke. I stedet har man planer om at afholde en række informationsaftener i løbet af efteråret for medlemmer såvel som ikke-medlemmer, hvor man blandt andet vil sætte fokus på, hvad det sige at drive detailhandel i 2018. Det er den rigtige vej at gå, mener Kristoffer Hansen.

- Vi er nødt til at få snakket det her til bunds. For det er et skidt signal at sende til kunderne, når vi ikke kan blive enige. Vi risikerer at fremstå som en flok amatører, som er gået på badeferie, bemærker han.

Stik mod anbefalinger: Butikker holdt søndagslukket på Danehofmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce