Sprogø er en turistmagnet


Sprogø er en turistmagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Turistkontor sender 25 busser til øen om året
NYBORG: Nyborg Turistkontor har igen i år succes med sine ture til Sprogø.

I år arrangeres der fire offentlige busture, og de to første er allerede gennemført med flotte passagertal.

De to næste ture gennemføres på søndagene 1. august og 12. september, og indtil videre er halvdelen af pladserne solgt, så man kan altså nå at komme med endnu, hvis man er hurtig.

Nyborgs turistchef, Benny Kjeldbjerg, oplyser, at turistkontoret på årsbasis også arrangerer en snes ture for lukkede selskaber.

I alt bliver det altså til et kvart hundrede ture på et år.

I begyndelsen blev der foruden busture til de to Sprogø'er arrangeret sejlture til det, der engang blev kaldt Storebælts Perle. Den lille havn sandede imidlertid til, og så blev bådturene indstillet.

Nu er havnen imidlertid blevet uddybet, og det har et privatselskab udnyttet og bestilt en bustur ud og en sejltur hjem.

Nyborg Turistkontor har været så heldig, at navnkundige E.K. Nielsen fra Korsør har sagt ja til at være guide på Nyborgs ture. Han var tidligere været leder af udstillingscentret i Korsør om Storebæltsbroen, og han har også været ansat ved brobyggeriet.

Benny Kjeldbjerg:

- Vi er utroligt glade for, at E.K. Nielsen er guide på vores ture. Det er guld værd, for hans viden om Sprogø er enorm, og han kan fortælle utroligt mange anekdoter.

- Ofte sker det, at der kommer nye detaljer til, så det er altså ikke altid det samme, de forskellige Sprogø-gæster får fortalt, siger Benny Kjeldbjerg videre.

Den østfynske turistchef tilføjer, at der har udviklet sig et utroligt fugle- og dyreliv på Sprogø, og at mange tager af sted udstyret med kikkerter mest for at studere dyrelivet.

I dag er der således et halvt hundrede fuglearter, der yngler på broen. Største gruppe er edderfuglene.

- Andre gæster er selvfølgelig mere interesseret i den moderne teknik bag broen, ligesom der er nogle, som interesserer sig mest for de historiske bygninger, som for eksempel det nedlagte pigehjem og resterne af Valdemar den Stores borganlæg, oplyser Benny Kjeldbjerg.

Når bussen kører fra Nyborg og til henholdsvis Ny Sprogø og Gammel Sprogø, er E.K. Nielsen allerede om bord, så han kan begynde at øse af sin store viden fra allerførste færd.

Sprogø er en turistmagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce