Springer ud som børnebogs-forfatter

Kenneth Schødt er en rigtig Nyborg-dreng, men hans børnebog Ante Pissomyros tager udgangspunkt på en campingplads i Spanien. Foto: Mogens Rasmussen.

Springer ud som børnebogs-forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kenneth Schødt, tidligere leder ved Nyborg Private Realskole, har skrevet en børnebog om en flok spanske myrer der kommer på en ufrivillig rejse i en campingvogn.

Nyborg: Ti små spanske myrer, der kommer på et ufrivilligt eventyr, da en campingvogn kører afsted med dem.

Det lyder måske lidt syret. Men det er plottet i en ny børnebog, der er skrevet af Kenneth Schødt, mangeårig skolelærer, idrætsleder og tidligere skoleleder på Nyborg Private Realskole. Bogen hedder Ante Pissomyros, og forfatteren præsenterer den i boghandlen i Kongegade lørdag den 9. december fra klokken 11-14.

- Ideen opstod en dag, da min kone og jeg sad ved vores campingvogn på en plads i Madrid. Jeg så ned på jorden og opdagede, hvordan en myrer baksede med et stykke kage, der var faldet ned. Myreren kunne ikke slæbe kagestykket selv. Så pilede den afsted, og lidt efter kom den tilbage til kagekrummen sammen med en flok venner, og så fik de stykket halet afsted og ned i et hul, fortæller Kenneth Schødt.

Kenneth Schødt har i mange år beskæftiget sig med idrætspsykologi blandt andet i Dansk Badmintonforbund, og han holder stadig foredrag om positiv tænkning og de store kræfter, der ligger i tanken.

- Det handler om vovemod, at turde, at samarbejde og om livsglæde. Og det er også de tanker, jeg skriver om i bogen. Bare på en måde, så det passer til børn, siger han.

Bogen er udgivet på forlaget Saxo Publish, hvor forfatteren selv finansierer bogen. Den bliver trykt i meget lille oplag til at begynde med, og så kan der laves flere, hvis efterspørgslen stiger.

- Jeg ved ikke, hvad den kan sælge, men jeg drømmer om 1000 eksemplarer. Og jeg håber også at få den oversat og udgivet på engelsk, spansk, ja og måske kinesisk. Hvorfor ikke, griner Kenneth Schødt, der har fået hjælp og tegninger af en tidligere kollega, Tine Weis.

Kenneth Schødt er 68 år, og har været pensionist i mange år. Alligevel har han en del arbejde, og blandt andet er han rejseleder i 70 til 80 dage om året.

Kenneth Schødt er født og opvokset i Nyborg og er udlært maskinarbejder på Nyborg Jernstøberi i 1970. Han havde arbejdet som lærer, blandt andet på skolerne i Oure, inden han blev leder på Nyborg Private Realskole. Det endte imidlertid brat, da han brød sammen med stress for godt ti år siden og måtte stoppe.

Springer ud som børnebogs-forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce