Spareplan vedtaget i propfyldt byrådssal


Spareplan vedtaget i propfyldt byrådssal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i kø for at beklage de mange besparelser, da planen blev vedtaget foran en tætpakket byrådssal. Yderligere besparelser truer forude

Regeringens politik, den finansielle krise og kommunalreformen blev nævnt flere gange som årsag, da politikerne i Nyborg Byråd i aftes endelig vedtog den meget omtalte spareplan i kommunen.

Foran en fyldt byrådssal, hvor ikke en stol var tom, benyttede mange politikere fra alle partier lejligheden til at beklage besparelserne, som alle dog fandt nødvendige.

- Vi har været nødt til at se på alle område for at få enderne til at nå sammen, for det er en bunden opgave, sagde borgmester Jørn Terndrup (V), som også påpegede, at 2010 risikerer at byde på flere ubehagelige besparelser.

- Det kan blive nødvendigt at indføre yderligere budgetforbedringer, hvis ikke udviklingen vender, sagde han.

Det er blandt andet udgifter til anbringelser, hjælpemidler og andet, som er i voldsomt vækst og kan betyde, at der i 2010 mangler helt op mod 25 mio. yderligere i budgettet.

- Jeg forstår godt protesterne, men hvor end jeg gerne ville har jeg ikke mulighed for at anvise realistiske alternative besparelser eller yderligere indtægtskilder, sagde SF’s Knud Theil, som kritiserede regeringens skattelettelser og KL’s aftale med netop regeringen som værende katastrofal.

Den konservative Ulrik Nielsen understregede, at kommunen har styr på økonomien, men når det alligevel er gået galt, så skyldes det bl.a. de arbejdsområder, som kommunen har fået fra amtet.

- Det er talentløst at blive ved med at sætte priserne op og servicen ned for den del af befolkningen, der passer deres job og trækker læsser, konstaterede han.

Erik Christensen (S) pegede på, at han ved forhandlingerne om budgettet for 2009 sidste år havde bemærket de røde advarselslamper og ville generelt ikke være med til at skyde skylden på krisen og kommunereformen.

Udvalgsformand for Børne- og Familieudvalget Kaj Refslund (V) beklagede også nedskæringerne og understregede, at især to områder på daginstitutionsområdet bør følges tæt før budgetforhandlingerne i efteråret:

- Vi skal have fokus på især vikarkontien og på specialgrupperne, sagde han. (jhc)

Spareplan vedtaget i propfyldt byrådssal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce