Spareforslag om rute 920 er droppet

Unge fra den nordlige og sydlige del af kommunen behøver ikke frygte, at bussen til Nyborg Gymnasium forsvinder. Fynbus havde fremlagt et spareforslag om at nedlægge rute 920, der blandt andet forbinder Ørbæk og den nordlige del af kommunen med Nyborg, men forslaget blev droppet af selskabets bestyrelse på et møde torsdag. Arkivfoto: Michael Bager

Spareforslag om rute 920 er droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslaget om at nedlægge rute 920 blev taget af bordet, da Fynbus' bestyrelse mødtes torsdag aften. Det oplyser Nyborgs repræsentant i Fynbus-bestyrelsen, Per Jespersen (S). I stedet blev Fynbus bedt om at finde andre steder at spare.

Nyborg: Skolebørn, gymnasieelever og andre buspassagerer kan ånde lettet op. Fynbus' forslag om at nedlægge regionalrute 920, der blandt andet kører gennem Ørbæk og Nyborg, blev skudt ned, da Fynbus' bestyrelse torsdag mødtes og drøftede spareforslagene.

På grund af dårlig økonomi havde FynBus' ledelse spillet ud med et forslag om at lukke rute 920 og andre ruter, hvilket blev mødt med stor kritik i de implicerede kommuner, herunder Nyborg, hvor både politikere, lokalråd og ledere af flere uddannelsesinstitutioner påpegede de uheldige konsekvenser af en lukning af ruten.

Teknik- og miljøudvalgsformand Per Jespersen (S) er Nyborg Kommunes repræsentant i Fynbus' bestyrelse, der udgøres af folk fra de fynske kommuner samt Region Syddanmark og selskabets ledelse. Han oplyser, at det var en enig bestyrelse, der vendte tomlen ned for spareforslaget.

- Det var helt klart signalet fra alle, at man må finde andre løsninger, og vi var med på at kaste det hele op i luften og se, hvad vi så kan gøre, siger Per Jespersen.

Blandt andet blev det foreslået, om Fynbus kunne skubbe en del af underskuddet foran sig i en periode.

- Letbanen i Odense (som ifølge Fynbus er årsag til den dårlige økonomi, red.) er jo lavet med henblik på at gøre offentlig transport nemmere, og måske kunne man derfor skubbe underskuddet, til den begynder at virke, siger Per Jespersen.

Indtil videre er embedsmændene i Fyn sendt tilbage til regnemaskinen med besked om at kigge vidt og bredt.

- Det var ikke det, vi ville have, så de skal finde på noget andet. Det var der enighed om i bestyrelsen, tør jeg godt tillade mig at sige, siger Per Jespersen.

- Det er ikke godt, når vi har med uddannelsesruter at gøre. Det dur på ingen måde, og der må være nogen, der ikke har tænkt sig om, men det gør de i hvert fald nu.

På grund af den store debat, spareforslaget har skabt, har han i sinde at orientere Nyborg Byråd om nye forslag, som han regner med, tidligst vil være klar i marts.

Den 8. maj holder Fynbus temadag om sin nye trafikplan for de kommende tre år, hvor nye spareforslag bliver fremlagt, og Per Jespersen regner med, at de vil kunne vedtages på et bestyrelsesmøde den 24. maj.

Spareforslag om rute 920 er droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce