Nyborg/Svendborg: Den 31-årige mand, der for en måned siden blev anholdt og varetægtsfængslet for et væbnet røveri mod Spar-butikken på Frisengårdsvej i Nyborg, har fået sin varetægtsfængsling forlænget frem til den 29. februar.

Det skete ved et retsmøde i formiddag i byretten i Svendborg.

Under grundlovsforhøret erkendte den 31-årige, at han alene havde begået røveriet, men anklagemyndigheden havde på baggrund af et vidneudsagn mistanke om, at en medgerningsmand havde deltaget i røveriet.

Men nu er efterforskningen lukket, og det betyder, at der skal udfærdiges et anklageskrift formentlig inden retsmødet om en måned.

Røveriet fandt sted søndag den 3. januar klokken 21, hvor den 31-årige med et ladt, oversavet jagtgevær gik ind i forretningen og truede ekspedienten til at udlevere 12.000 kroner.

Politiets mistanke rettede sig hurtigt mod den 31-årige, som begik et lignende røveri mod samme forretning for seks år siden. Han blev blandt andet genkendt på sine skrigende lilla sandaler.

(mohr)

  • Journalist portræt

    Af:

    Medlem af Dansk Journalistforbund, ansat som journalist på Fynske Mediers bladhus i Kerteminde. Tidligere ansat på Nyborgbladet, Fyns Amts Avis i Nyborg, Stiftstidende i Ringe og Nyborg.

Mere om emnet

Se alle

Spar-røver fortsat bag tremmer

2
Hårdkogt kriminel trods sin relativt unge alder Den 31-årige mand, der er fængslet for søndagens røveri, er tidligere idømt mange fængselsstraffe

Hårdkogt kriminel trods sin relativt unge alder Den 31-årige mand, der er fængslet for søndagens røveri, er tidligere idømt mange fængselsstraffe

Vaneforbryder tilstår røveri