Innovationsministeren besøgte tirsdag Nyborg Kommune for at se, hvordan kommunen arbejder på at skabe givende forløb for borgerne.

Nyborg: Brugen af nye teknologier kan gøre en afgørende forskel for kommunens borgere, skriver Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

Anledningen var tirsdagens ministerbesøg, hvor innovationsminister Sophie Løhde (V) bl.a. fik lejlighed til at afprøve online-hjemmetræning, idet hun trænede sammen med seks kol-patienter.

- Med virtuel træning slipper en i forvejen forpustet og presset borger for at suse frem og tilbage til træning. I stedet for at skulle en tur ud på landevejen kan de nemlig sidde derhjemme med for eksempel en iPad eller en PC, hvor de kan se terapeuten og de andre på holdet. Det giver borgeren en god mulighed for at vedligeholde sin lungefunktion og livskvalitet, siger innovationsminister Sophie Løhde.

Ministeren hørte også om projektet "Lær at tackle", hvor borgere med forskellige sygdomme sammen med andre ligestillede lærer at tackle deres sygdomme, så de igen kan vende tilbage til en velfungerende hverdag. Det hele blev bundet sammen af en rundvisning og fortælling om samarbejdet mellem genoptræning, rehabiliteringsteamet og neuroteamet i kommunen.

Kenneth Muhs (B), borgmester i Nyborg Kommune mener, at ministerens besøg er en god mulighed for at vise, hvad kommunen magter, når det gælder syge borgere.

- Det er en helt central opgave for en kommune som Nyborg, at vi hjælper de borgere, der har brug for en ekstra indsats til igen at komme på fode. Det er uanset, om det er mennesker, der har behov for genoptræning efter ulykke eller sygdom, siger Kenneth Muhs. /EXP