Vinterlige temperaturer og skyer, der truer.

Den slags kan ikke holde nyborgenserne hjemme i de lune stuer store bededags aften.

Traditionen med at skyde sommeren ind på Nyborg Vold er ikke mere end godt ti år gammel, men den har bidt sig fast.

Derfor så og hørte masser af nyborgensere med torsdag aften, da Nyborg Fæstnings Saluteringslaug ved 20-tiden affyrede de fire kanoner på Dronningens Bastion, så det rungede over hele byen.

I år startede arrangementet allerede klokken 17, og der var blandt andet mulighed for at møde en naturvejleder, der fortalte om naturen på volden - et tema, borgmester Erik Christensen også kom ind på i sin traditionelle tale, hvor han opfordrede byens borgere til at bruge voldområdet endnu mere:

- Når vi mødes på volden en aften som i aften, så går vi ikke kun i historien, men også i et unikt stykke natur med et rigt dyreliv.

- Som bekendt opdagede en ung nyborgenser, Hjalte Kjærby for nylig, at der lever fugleedderkopper i volden.....Men her er også rotter, flagermus og andet godt, så det er bare at gå på opdagelse, lød opfordringen fra Erik Christensen.

Efter de fællessangen og de fire drøn fra kanonerne, fortsatte store bededags aften på Slottet med varme hveder.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.