Snart slut med den grønne spand


Snart slut med den grønne spand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny affaldsordning afskaffer spanden til organisk affald. Papir skal i stedet indsamles ved hjemmene

Politikerne i Nyborg Kommune er i færd med at ændre hverdagen rundt om i samtlige husstande i kommunen.

Det skal nemlig være slut med at sortere affaldet i to skraldespande: En til det tørre affald og en til kartoffelskræller og andet organisk affald.

I al stilhed og enighed er den nye affaldsplan gået gennem diverse udvalg og byråd, og nu skal den ud til debat blandt borgerne i otte uger.

- Der er ikke mange kommuner tilbage, hvor man sorterer affaldet som i Nyborg, og der er større miljøgevinst ved at samle og genbruge papir end ved at kompostere det organiske affald, siger Albert Pedersen (S). Han er medlem af teknisk udvalg og formand for Nyborg Forsyning og Service, som klarer kommunens affald. Albert Pedersen rejste i øvrigt forslaget om at droppe den nuværende affaldssortering for flere år siden.

I stedet for en grøn spand til det organiske affald er det så tanken at stille en ny spand til papirgenbrug ud til hver enkelt husstand.

En spand

Vedtages forslaget endeligt, betyder det, at det organiske affald bare skal proppes ned i den almindelige affaldsspand, og så bliver det brændt på Fynsværket ved Odense.

- Så kan det jo godt være, at vi en gang ude i fremtiden igen skal sortere det organiske affald fra, hvis for eksempel planerne om at udvinde brændstof af affaldet bliver til noget, siger Albert Pedersen.

Øget genbrug

Ideen med at stille en papir-container ud til hver enkelt husstand skal øge genbruget for papir.

Meget af det genbruges i dag, men en del havner også i skraldespanden. At det så samtidig bliver nemmere for fru Olsen at komme af med sit papir til genbrug er en god sidegevinst.

Albert Pedersen oplyser, at den nye affaldsordning sandsynligvis kommer til at rumme en række tilvalgsordninger, så man for eksempel kan få tømt skraldespanden oftere end normalt osv. Mod betaling naturligvis.

Albert Pedersen siger, at det også kan komme på tale at udstyre villaejere med en særlig kompost-spand til hjemmekompostering.

Nyborg Kommune vedtager selv sin affaldsplan, men mange af ordningerne er fælles for alle de fynske kommuner, der ejer lossepladsen ved Klintholm.

Snart slut med den grønne spand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce