Inger Mechlenborg fra Frørup har udviklet en ny skraldespand, der skal få folk til at rydde op.

Nyborg/Frørup: Det er ren idealisme, når Inger Mechlenburg fra Frørup nu kaster sig ud i udvikling og produktion af en ny type skraldespande.

Til daglig forsker hun i ortopædkirurgi ved universitetet i Aarhus, og desuden har hun i mange år været præstefrue i Frørup.

Men nu kan hun altså også skrive virksomhedsejer og ideudvikler på cv'et.

Inger Mechlenburg har nemlig udviklet en ny type affaldsstander, der gerne skulle få folk til at holde de danske strande og andre naturområder renere og fri for plastic og andet skrammel.

Forleden sprang hun så ud som fabrikant, da hun på et lille pressemøde på den forblæste strand foran Hotel Nyborg Strand præsenterede den nye affaldsstander, der er stillet op i fire eksemplarer langs Nyborgs Storebæltskyst fra Fyns Badestrand i syd til Teglværksskoven i nord.

Men det er ikke drømmen om at se affaldsstander-virksomhed vokse, der driver værket. Det er håbet om renere strande rundt langs de danske kyster:

- Det er en tanke, jeg har arbejdet med gennem flere år. Og jeg begyndte selv at samle affald undervejs, når jeg løber derhjemme. Hurtigere løber jeg nemlig ikke, sagde hun.

Det specielle ved de nye affaldsstandere er, at der under låget gemmer sig plastic-handsker og -poser.

Håbet er så, at strandgæster, vandrere og andre tager handsker på, snupper en pose og samler plastic og andet skidt op på stranden.

Inger Mechlenburg og Nyborg Kommune har lavet en aftale om et forsøg med de nye standere, som kommunen skal tømme og holde ved lige. Hun har også fået fire fonde til at støtte den idealistiske ide, mens selve standeren er designet og produceret hos virksomheden Locco i Give.

Forsøget skal evalueres efter et år for at se, om de nye affaldsstandere har betydet mindre affald på strandene.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.