Slut med venskabsbyer


Slut med venskabsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det officielle samarbejde mellem de nordiske venskabsbyer Nyborg, Sandnes i Norge, Mariestad i Sverige og Perniö i Finland er slut.

Og det er dermed også det ungdomsledersamarbejde, der har været mellem de fire byer, hvor otte ungdomsledere, et par politikere og embedsmænd fra hver by deltog i en konference for at styrke det nordiske samarbejde.

Kun svenske Mariestad har tilkendegivet, at man gerne vil fortsætte det officielle venskabsby-samarbejde, herunder ungdomsleder-konferencen.

Helt trygge

- Men vi ønsker ikke længere at indgå i det. Perniö i Finland har jo meddelt, at de har trukket sig, siger udvalgsformand Peter Sejersen (S).

Dermed er det dog ikke slut med kontakt mellem de fire nordiske byer.

- Vi er helt trygge ved, at kontakterne kan ske på foreningsplan, blandt andet gennem Foreningen Norden, siger Peter Sejersen.

Povl Lundsgaard, der er formand for den lokale Foreningen Norden i Nyborg, græder tørre tåre over, at der ikke længere ofres kommunale kroner på et officielt venskabsbysamarbejde.

- Det kan vi gennem Foreningen Norden gøre langt bedre med langt større effekt og langt billigere end byrådene, siger han.

I sommer var repræsentanter for Foreningen Norden i de fire nordiske byer samlet i Nyborg, hvor man blandt andet drøftede det fortsatte samarbejde, som ud over Foreningen Norden også omfatter mange andre lokale foreninger, der benytter sig af udvekslingsbesøg hos hinanden.

Slut med venskabsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce