Nyborg Almene Antennelaug kan ikke længere levere radiosignaler. Medlemmerne må i stedet gå andre veje for at høre radio i fremtiden.

Nyborg: Medlemmerne på Nyborg Almene Antennelaugs generalforsamling vedtog fornylig, at de ville sætte gang i en udvidelse af hastigheden på internet med giga-bredbånd samt en opgradering af lavets anlæg i øvrigt.

Men beslutningen betyder også, at antennelavet nu lukker endeligt ned for radiokanaler på anlægget. Det sker mandag 23. oktober.

Dansk Kabel TV A/S har siden juni været igang med at udskifte skabe og skal nu videre i processen med at udskifte forstærkere rundt i Nyborg.

Så skal medlemmerne høre radio, er det ikke længere via antennelauget. De må i stedet finde radiosignalerne via en boks fra selskabet You See, som kan lejes til en favorabel pris om måneden.

En anden mulighed er at hente en gratis stueantenne på kontoret. Her kan medlemmerne hente en antenne pr. husstand mod at forevise medlemsnummer.

De kan også finde radiokanalerne på tv'et ved at tune ind på kanal 1701. Alternativt kan man købe en radio, som er i stand til at modtage de digitale signaler over DAB+.

Den mest almindelige måde at høre radio på i vore dage er dog nok at streame det via sin telefon, tablet eller computer./EXP og moras