Slut med druk på Slipshavn

Flotillechef Ann Branderup vil ikke se fuld folk.

Slut med druk på Slipshavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ORDEN: Kvindelig flotillechef strammer kraftigt op på reglementet, og det passer ikke alle

NYBORG: Det lugter langt væk af tyrani, magtmisbrug og magtbegær, så jeg vil hellere forlade Marinehjemmeværnet efter 30 gode år med værdighed og god samvittighed.

Det skriver hjemmeværnsmand Finn Andersen, Glentevej 51 i Odense, i et harmdirrende brev, fordi han og flere af de øvrige 140 hjemmeværnsfolk tilknyttet Marinehjemmesflotille 242, der har base på Slipshavn, i sidste uge modtog et brev fra den nyudnævnte flotillechef Ann Branderup, hvori hun i den grad fortæller, hvordan ordensreglerne er, hvis man er hjemmeværnsmand. Og det er helt tydeligt, at flotillechefen bl.a. er ude på at få sat en stopper for alt for meget drikkeri af øl, vin og spiritus blandt hjemmeværnsfolkene.

- Det er korrekt, at jeg har sendt breve ud til kollegerne, hvor de efterfølgende skal skrive under på, at de har gennemlæst de regler, jeg ridser op. Det har jeg gjort, for at forbedre Marinehjemmeværnets omdømme. Vi har desværre i visse kredse fået det ry, at der drikkes for meget i flotillen på Slipshavn og på vor marinehjemmeværnskutter. Der er måske noget om snakken. Derfor går jeg nu ind og præciserer hjemmeværnets alkoholpolitik. Det kan jeg bestemt ikke se, der er nogen grund til at blive sur eller fortørnet over, for i sidste ende er det min pligt. Og så skal Finn Andersen huske på, at vi udelukkende lever af offentlige midler. Derfor har befolkningen krav på, at vi passer vort arbejde. Det kan jo ikke nytte noget, at vi ikke er i stand til at klare en søredningsopgave optimalt, bare fordi en del af besætningen har drukket for meget. Så alle i flotillen skal skrive under på, at de har læst regelsættet, og hvis der sker overtrædelser, så kommer der naturligvis reaktioner. Sådan må det være, siger Ann Branderup, der er skuffet over, at en marinehjemmeværnsmand gennem 30 år går til pressen med denne sag.

- Jeg har fået mange positive tilkendegivelser på mit udspil. Kun to har brokket sig. Her iblandt Finn Andersen, oplyser Ann Branderup.

I det regelsæt, der er rundkastet, kan man læse, hvordan det forventes, at hjemmeværnsfolkene klæder sig, hvordan de skal passe deres arbejde m.m., og der er også noget om at møde til tiden, krav om at melde afbud, og så skal en hjemmeværnsmand/kvinde altid fremtræde sober og velsoigneret.

Med hensyn til alkoholpolitikken så står der i den rundsendte regelsæt bl.a:

- Under uddannelse og øvelser indtages der normalt ikke alkohol. Det kan dog accepteres, at der medbringes og nydes øl, vin eller spiritus i mindre omfang i forbindelse med afviklingen af øvelsessejladser. Det er acceptabelt at indtage f.eks. en Gammel Dansk til morgenskafning, en øl til frokost og en øl eller to glas vin til middagen. Alt indtagelse af alkohol derudover kan ikke accepteres.

-Ingen normalt begavet med selvrespekt vil skrive under på det brev, mener Finn Andersen. 

Slut med druk på Slipshavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce