Sluserne er åbnet for stort marinaprojekt

Admiral Marina ligger i dag øde hen. Men fremover kan den tidligere færgehavn blive hjemsted for en ny, stor lystbådehavn med plads til 2800 både. Foto: Kasper Riggelsen

Sluserne er åbnet for stort marinaprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke brug for mere viden om, hvad en stor lystbådehavn på Knudshoved med 2800 bådpladser betyder for marsvinebestanden, fastslår Miljø- og Fødevareklagenævnet i ny afgørelse. Mens Danmarks Naturfredningsforening erkender, at slaget er tabt, glæder Nyborgs borgmester sig over udsigten til flere arbejdspladser.

Knudshoved: Knap ti år. Så lang tid skulle der gå fra de første spæde planer om en stor lystbådehavn på Knudshoved og frem til i dag, hvor det langt om længe ser ud til, at idémand Peter Poulsen kan lette anker.

Så sent som i december 2017 fik han ellers tilladelse til projekt Admiral Marina, der omfattede hele 2800 bådpladser i den tidligere færgehavn lidt uden for Nyborg. Men i begyndelsen af året blev projektet endnu engang sat på "standby" på baggrund af en ny klage fra Danmarks Naturfredningsforening.

Foreningen er ikke principielt modstander af en ny lystbådehavn. Omvendt mener man, at der mangler viden om konsekvenserne for bestanden af marsvin. Et problem, som også Naturstyrelsen har påpeget tilbage i 2015.

Miljø- og Fødevareklagenævnet ser dog anderledes på den sag, og i en ny afgørelse bliver klagen fra Danmarks Naturfredningsforening derfor afvist.

Ifølge den oprindelige tilladelse fra Kystdirektoratet er det almindeligt kendt blandt eksperter, at marsvin er gode til at tilpasse sig påvirkninger udefra, uden at det vil få negative konsekvenser.

- Dette ses blandt andet ved, at området generelt er et af Danmarks mest befærdede farvande, og samtidig er et kerneområde for marsvin, hedder det.

Sidste instans

Klagenævnets afgørelse kan ikke ankes til en højere instans, og selv om formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Nyborg, Pia Ellegaard Jørgensen, ærgrer sig over udfaldet, erkender hun omvendt, at slaget er tabt.

- Vi respekterer altid lovgivningen, og selvfølgelig respekterer vi også klagenævnets afgørelse i denne sag. Vores interesse har været at sikre, at der blev taget tilstrækkeligt hensyn til naturen, men nu har vi brugt de klagemuligheder, vi havde, konstaterer lokalformanden.

Det har ikke været muligt at få en frisk kommentar fra Peter Poulsen, men overfor Fyens Stiftstidende har han tidligere beskyldt DN for at udøve sabotage mod projektet på grund af de gentagne klager. En kritik, som Pia Ellegaard tager afstand fra.

- Vi fik medhold i en klage tilbage i 2010, men i de efterfølgende seks år foretog vi os ingenting. Det skete først, da Peter Poulsen søgte om at forhøje antallet af bådpladser fra 500 til 2800, altså næsten en seksdobling. Det klagede vi over og vandt igen. Vi så gerne, at der ikke var ventetid i klagenævnene, men det ligger uden for DNs ansvarsområde, påpeger hun.

Langstrakt forløb

Også byens borgmester Kenneth Muhs (V) ærgrer sig over det langstrakte forløb.

- Det er forstemmende, at man skulle bruge mere end ni år på at kommet frem til det her resultat. Et så langstrakt sagsforløb kan være til at bremse ellers gode projekter. Jeg kan i hvert fald godt forstå, hvis der er investorer, som falder fra undervejs. Men med det grønne lys, der nu er givet, håber jeg meget på, at admiral marina bliver til noget, siger han.

Borgmesteren følger sig nemlig overbevist om, at der med projektet følger både nye arbejdspladser og flere turister til området. Samtidig vurderer også han, at der er taget de nødvendige hensyn til miljøet.

- Der er ikke fra kommunens eller fra investors side nogen interesse i at skade miljøet. I afvisningen af klagen gør man det også tydeligt, at man ikke mener, der er nogen risiko for marsvinene, så det er jeg helt tryg ved.

Sluserne er åbnet for stort marinaprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce