Slotsrock igen næste år

Et meget sigende billede fra Slotsrock 2007. Få deltagere gav stort underskud. Det fik NGIF's Koncertudvalg til at opgive Slotsrock.
Foto: Anders Birger Schjørring

Slotsrock igen næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NGIF's Koncertudvalg håber på politisk velvilje og økonomisk støtte fra kommunekassen

NYBORG: Musik skal der til. Helst rockmusik.

Om alt går godt, kan NGIF's Koncertudvalg igen byde til Slotsrock om et års tid.

Sådan er i hvert fald slagplanen i udvalget. Men uden lidt hjælp fra vennerne går det ikke.

- Jeg har lige afleveret en ansøgning til Nyborg Kommune om støtte på 300.000 kroner. Får vi sådan en støtte, er vi klar med Slotsrock igen, siger John Sørensen, der er formand for NGIF's Koncertudvalg.

Ansøgningen kommer som en reaktion på, at andre musik- og kulturgenrer i kommunen har opnået solide tilskud. Det gælder sommeroperaen "Don Juan" næste år, Nyborg Slotskoncert får et årligt tilskud, og seneste er Nyborg Voldspil blevet sikret økonomien i en særlig ordning, kaldet regnvejrsgaranti, så voldspillet fra kommunekassen får dækket et eventuelt underskud, hvis billetsalget svigter. Hvilket især en våd sommer kan bidrage til.

- Vi har siden først i 90'erne klaret os uden nogen former for offentlig tilskud, også i år med underskud. Alene i 2005, 2006 og 2007 dækkede vi samlet underskud på 400.000 kroner. Alligevel har vi magtet at uddele i alt 1,8 millioner kroner over årene til foreningslivet i Nyborg, siger John Sørensen.

Det blev trods trang økonomi til uddeling sidste efterår, og John Sørensen venter, at der også vanker musikoverskud til uddeling i år.

John Sørensen peger på, at folk gerne vil komme og høre musik. Det viste efterfesten på broløbsdagen den 31. maj i år, hvor Saybia spillede.

Der var tale om en gratis koncert, fordi Nyborg Kommune betalte musikken i den særlige anledning.

- Det skal byrådet have stor ros for. Men ellers kæmper vi jo lidt med, at man ikke er så interesseret i os, som man er i andre dele af kulturlivet, siger John Sørensen med henvisning til den politiske offervilje, når det gælder klassisk musik og voldspillet.

John Sørensen tilføjer, at giver en ny omgang Slotsrock et solidt overskud, så skal koncertudvalget naturligvis ikke også have kommunale kroner.

Slotsrock 2009 kan også meget vel blive i andre rammer. Den Grønne ved Gasværksvej er måske ikke så velegnet længere, så NGIF's Koncertudvalg har efter broløbsarrangementet fået øje på cirkuspladsen som et oplagt sted.

- Vi har jo scenen på Den Grønne. Den kan vi flytte til cirkuspladsen, hvor den så kan stå stationært, siger John Sørensen.

Slotsrock igen næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce