Slotsprojektet og tankerne bag

En foredragsrække skal gøre nyborgenserne og andre interesserede klogere på de forskellige elementer i slotsprojektet om Nyborg Slot. Foto: Robert Wengler

Slotsprojektet og tankerne bag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under en ny foredragsrække om slotsprojektet på Nyborg Slot kan deltagerne få endnu mere at vide om både historie og baggrund for udformning og restaurering af slottet. Det sker i februar og marts.

Nyborg: Østfyns Museer og Nyborg Kommune følger i de kommende måneder op på slotsprojektet på Nyborg Slot. I en foredragsrække kan nyborgenserne få endnu mere information og viden om baggrunden for de forskellige elementer i projektet. Det gælder fra selve udformningen over arkæologien til formidlingsprojektet.

Først vil Lars Juul Thiis, der er arkitekt bag projektet, sammen med afdelingsleder ved Nyborg Slot Janus Møller Jensen fortælle om baggrund og nødvendighed bag at restaurere, bevare og åbne slottet for publikum. Ingeniør Mette Viuf Larsen og projektchef fra Slots- og kulturstyrelsen Mads Falbe-Hansen fortæller om restaureringsdelen. Den omfatter blandt andet elementer og perspektiver i de mange opgaver i forbindelse med at bevare, restaurere og beskytte det bevarede, samtidig med der bygges nyt.

Tankerne bag slotsprojektet

Leder af arkitekttegnestuen på Moesgaard Museum, Ole Birch Nielsen, vil sammen med Janus Møller Jensen præsentere tankerne bag formidlingsprojektet og den fremtidige formidling på Nyborg Slot. Endelig vil den udgravningsansvarlige arkæolog, Claus Frederik Sørensen, fortælle om de arkæologiske undersøgelser, fund og den nye viden, der ligger bag udformning af projektet.

- Historien findes kun, hvis den bliver fortalt. Det har været en lang proces at nå frem til de greb, der bedst muligt formidler og bevarer Nyborg Slot. Jeg håber, at folk i Nyborg har lyst til at komme med og høre om tankerne og processen i projektet, siger afdelingsleder Janus Møller Jensen.

Foredragsrækken finder sted i byrådssalen på Nyborg Rådhus i løbet af februar og marts. /EXP

Slotsprojektet og tankerne bag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce