Senere på efteråret får offentligheden flere detaljer om udbygningen af Nyborg Slot. Blandt andet hvordan vagttårnet skal være.

Nyborg: Nyborgenserne har længe spejdet spændt efter nyt om projektet, der skal gøre Nyborg Slot til en stor turistattraktion.

Men nu kommer der snart nyt om den gamle middelalderborg. Det oplyser projektchef på slotsbyggeriet Mads Falbe-Hansen, Slots- og Kulturstyrelsen.

- Styregruppen holder møde om projektet den 24. oktober, og derefter tror jeg, vi kan offentliggøre hovedtrækkene i projektet, siger Mads Falbe-Hansen.

Styregruppen består af repræsentanter for de vigtigste parter i det næsten 300 millioner kroner store projekt: A.P. Møllerfonden, Realdania, Slots- og Kulturstyrelsen, museet og kommunen.

For halvandet år siden blev vinderprojektet afsløret, men samtidig blev det slået fast, at dommerkomiteen ikke var 100 procent tilfreds, og at der var en liste med otte punkter, der skulle arbejdes videre med.

Det er ingen hemmelighed, at slottets vagttårn har været et af de store stridsemner. Vinderprojektet, der har er lavet et konsortium med Cubo Arkitekter A/S i spidsen havde valgt slet ikke at røre tårnet. Men den løsning var blandt andre museumsdirektør Erland Porsmose utilfreds med - det stumpe tårn med "pagodetaget" er et levn fra den tid, hvor militæret brugte tårnet som arsenal.

Nu skulle der dog ligge et færdigt forslag, som alle parter sandsynligvis kan sige god for, oplyser Mads Falbe-Hansen.

Nyborg Slot lukker helt for offentligheden 1. november, og så går håndværkerne i gang med den del, der handler om at renovere den gamle hovedfløj.

Hvornår byggeriet af den nye udstillingsfløj og ringmuren kan komme i gang, er der endnu ikke noget fremme om.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.