Slots-byggeri: Museumsindtægter faldt markant

Sådan har Nyborg Slot set ud længe - og det går ud over indtægterne fra slottets gæster. Arkivfoto: Robert Wengler

Slots-byggeri: Museumsindtægter faldt markant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Især museumsbutikken ved Nyborg Slot havde mindre omsætning i 2017, og da slottet nu er lukket, venter Østfyns Museer de næste tre år mindreindtægt på en halv million kroner årligt.

Nyborg: Mens arkæologer og andre har rodet og regeret ved Nyborg Slot, så det i den forgange sæson mest af alt lignede en lukket byggeplads, har slottet alligevel formået at tiltrække publikum i et antal, der svarer til de foregående år, nemlig godt 20.000.

Derimod har gæsterne ikke som tidligere lagt nær så mange penge i slottets museumsbutik.

Østfyns Museer noterer et samlet minus i omsætningen på 200.000 kroner i 2017 for de to museumsbutikker i Nyborg, dén på slottet og den på Borgmestergården i Slotsgade.

Det er museumsbutikken på slottet, der er årsagen til den mindre omsætning, oplyser museumsdirektør Erland Porsmose.

Dels har der ifølge museumsdirektøren været omkostninger til at flyttede slottets museumsbutik ud af den tidligere Danehofkro til de midlertidige lokaler i den gule bygning, hvor museumsfolkene har haft kontorer, og dels er gæsterne efter besøg på slottet ikke i samme omfang som tidligere vendt tilbage til butikken for at se på varesortimentet.

- Det kan så være en trøst, at den nyindrettede museumsbutik i Borgmestergården har haft fremgang i omsætningen, og det bøder på det mindresalg, vi har haft på slottet, siger Erland Porsmose.

Færre indtægter i tre år

Han er ikke meget for at opgive de faktiske omsætningstal, men han kan oplyse, at Østfyns Museer regner med, at der de kommedne tre år, hvor Nyborg Slot er lukket for publikum for restaurering og udbygning, vil blive en markant nedgang i indtægterne.

- Vi har ikke længere nogen butik ved slottet, og samtidig mister vi mister jo også entré-indtægerne fra de besøgende til slottet, siger Erland Porsmose.

Så Østfyns Museer budgetter med et indtægtstab på en halv million kroner hvert af de kommende tre år. Samtidig står museerne med udgifter til at tømme slottet inden restaureringen, ligesom også Borgmestergården endnu mangler at få de stationære udstilling sat op på ny.

- Vi har taget højde for det i budgetlægnignen, men det kan ikke undgå, at vi de næste par år desværre må undvære et par af vores ansatte, siger Erland Porsmose, som dog varsler, at når Nyborg Slot genåbner i efteråret 2020, ventes der igen at være brug for flere ansatte.

Men om tre år...

Det nye slot ventes at kunne tiltrække markant mange flere gæster. Estimatet er 100.000 gæster årligt.

- Dertil kommer et tilsvarende samlet antal til de events, vi har i løbet af året med slottet som omdrejningspunkt, siger Erland Porsmose og nævner, at slottes faciliteter - blandt andet toiletforholdene - bliver dimensioneret til, at op mod 100.000 årligt aflægger besøg på slotsholmen i Nyborg.

Slots-byggeri: Museumsindtægter faldt markant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce