Hvor hurtigt skal der afdrages på gælden? Det skændes rød og blå blok om i budgetforhandlingerne.

Der var engang i fordums tid, hvor Nyborg var landets mest forgældede kommune.

Det var et stort problem for de kommende generationer.

I disse dage skændes rød og blå blok i byrådet over, hvorfor det også kan være et stort problem at blive en af landets eneste gældsfri kommuner om fem år.

Dags dato er der kun fem kommuner i landet, der har en mindre langfristet gæld end Nyborg, hvor hver borger nu skylder 8177 kroner.

Blå blok lagde allerede sidste år de økonomiske spor, der skal gøre de kommende generationer fri for langfristet kommunal gæld i 2020.

Det skete dog under protester fra rød blok, der kort sagt mener, at det er en fiks idé at ville være gældfri i 2020, når budgettet lægger op til besparelser på cirka 230 millioner kroner på driften over de kommende fire år.

Det hænger ikke sammen, mener Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF.

Derfor er udgangspunktet for et bredt forlig om 2016-budgettet og overslagsårene allerede besværliggjort på forhånd.

Det er de ekstraordinære indtægter fra salget af Elsam-Dong aktier og Nyborg Elnet, der er den væsentlige begrundelse for, at blå blok vil afvikle gælden inden 2020 med 33,6 millioner kroner om året.

I 2020 tikker de sidste penge fra salget, 27 millioner kroner, ind på kontoen i kommunen.

Læs helt historien om gælden i Nyborg Kommune i Fyens Stiftstidende mandag og på Mitfyn.dk.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.