Skydebrødre gør klar

I 2027 måtte byens borgerskab trække i plastic-regnfrakker, da man afholdt årets fugleskydning. Foto: Vibeke Volder

Skydebrødre gør klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Fugleskydningsselskab af 1801 klar til årets fugleskydning, hvor programmet er som det skal være: Nøjagtig som sidst.

Nyborg: Alting er som det plejer, og som det skal være, når en flok velklædte mænd torsdag den 2. august begiver sig ud på en march gennem Nyborg for at drage til årets fugleskydning.

En af de vigtigste pointer i Nyborg Fugleskydningsselskab af 1801 er jo netop at overholde de gamle traditioner, og det er lige nøjagtig, hvad man vil gøre - også i 2018.

Det vil sige, at skydebrødrene samles i Bastionen og får en lille opstrammer, og så marcherer man til musikledsagelse gennem byen ad den traditionelle rute: Østervoldgade - Adelgade - Kongegade - Korsgade - Mellemgade - Baggersgade - Nørrevoldgade - Birkhovedvej - Børge Jensens Plads - Kronprinsensgade - Svanedamsgade - Christianslundsvej - Hotel Hesselet.

Skydningen begynder allerede klokken halv ni, og så fortsætter brødrene ellers til de har fundet fuglekongen. Sidste år skete det først klokken 20.26, og så var det borgmester Kenneth Muhs, der løb med æren.

2017 var i øvrigt også året, hvor en kvinde tillod at blande sig i mændenes fugleskydning. Daværende byrådsmedlem Anette Piil (S) spurgte i et opslag på Facebook, hvorfor Vibeke Ejlertsen eller andre fremtrædende kvinder ikke må være med i legen med de gamle geværer, og om det ikke er meget gammeldags at holde på reglen om at fugleskydning kun er for mænd.

Hendes kritik ramte dog ikke noget i ledelsen af fugleskydningsselskabet:

- Her og nu er det en forening for mænd, og sådan bliver det ved med at være - også i den nærmeste fremtid, svarede formanden Hans-Christian Dahl.

Skydebrødre gør klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce