Skunkproducent dømt: Påstand om produktion til eget forbrug holdt ikke

Hampplanter indeholder mange forskellige stoffer. Det euforiserende hedder THC, som er ulovligt, mens CDB er det, der anvendes i medicinsk cannabis.

Skunkproducent dømt: Påstand om produktion til eget forbrug holdt ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domsmandsret godtog ikke påstand om, at 38-årig dyrkede knap 40 kilo cannabis udelukkende for at dulme sine smerter.

Svendborg: Cannabissen var kun til at behandle hudlidelsen psoriasis. Sådan lød påstanden fra 38-årige Michael Olesens, som torsdag blev idømt halvandet fængsel for skunkproduktion på sin bopæl nær Ørbæk. Den påstand accepterede domsmandsretten dog ikke.

- Når man sammenholder mængden af marihuana med fundet af pølsemandsposer, lægger vi til grund, at det her marihuana har været til dels med henblik på videresalg, sagde retsformanden.

Den dømtes påstand var, at han kun dyrkede to sorter med et meget lavt indhold af THC, som er det euforiserende og ulovlige stof i cannabis. I stedet gik han efter stoffet CDB, som er det virksomme stof i medicinsk cannabis.

Dette kunne dog ikke undersøges nærmere, da man ikke havde fået undersøgt indholdet i hampplanterne fra mandens lade, før de blev destrueret.

Anklagemyndigheden havde indkaldt to hampeksperter som vidner. Den første var uddannet hortonom og ansat i Landbrugsstyrelsen; de sorter, Michael Olesen påstod at dyrke, var ikke de oplagte, hvis man ønskede at udvinde olien af dem.

- Det ville give mere mening at anvende sorter med et højt olieindhold, sagde ekspertvidnet, der til daglig arbejder med medicinsk cannabis. Hun mente ikke, at CDB-olie har nogen virkning mod psoriasis.

Det andet vidne, en seniorkonsulent fra Teknologisk Institut med 20 års erfaring med hampprodukter, anbefalede anklagemyndigheden i fremtidige sager at gemme prøver til analyse af hampplanter.

Den dømte ville udvinde olien af planterne, hvilket et tredje vidne bekræftede kunne gøres forholdsvist nemt. Til gengæld er det sværere at adskille stofferne i olien, så man undgår det euforiserende stof.

- Det er ikke en enkel proces. Separation kræver mere avanceret udstyr, som ikke bare kan købes i supermarkedet, sagde vidnet, der er retskemiker.

Skunkproducent dømt: Påstand om produktion til eget forbrug holdt ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce