Skuespil på Holckenhavn


Skuespil på Holckenhavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GLORUP: En fremtidsdrøm for arrangørerne af årets forestilling i Glorup Slotspark er at lave noget tilsvarende ved Holckenhavn Slot.

- Det ene skal ikke udelukke det andet. Det kunne være sådan, at der blev spillet ved det ene slot én aften og fulgt op næste aften på det andet, siger Morten Givskud, der er instruktør af Herregårdsspillenes forestilling på Glorup i år, "Tulipantræets hemmelighed".

- Holckenhavn har som Glorup mange spændende historier, der kan fortælles i teaterform, siger han.

Han og den øvrige teaterglade Givskud-familie fra Odense, der i 2001 sammen med andre skuespillere startede Herregårdsspillene på Glorup, finder de historiske kendsgerninger frem og skriver så en teaterfortælling, som kan underholde et publikum.

Morten Givskud understreger, at der ikke er lavet nogen form for aftale med Holckenhavn endnu, men at der er kontakt til ejeren, baronesse Christina Holck.

Velvilje fra slotsejer

Samarbejdet med Glorups Alice Moltke-Huitfeldt har være upåklageligt i de år, Herregårdsspillene har været i Glorups Slotspark.

- Uden hendes velvillige indstilling kunne vores teaterprojekter aldrig være lykkedes, siger Morten Givskud.

Men også kontakten til de lokale på egnen har især i år været med til at realiserer forstillingen.

- Uden hjælp fra Ejvind Pedersen og Mogens Skyttegaard og deres kontanter var det aldrig lykkedes os at få så mange frivillige til at være statister, siger Morten Givskud.

Statisterne er med til at befolke slotsparken, så publikum får en fornemmelse af det liv, der var på og ved Glorup i 1800-tallet, hvor godset husede så mange ansatte, at det var et helt lille samfund.

Hils på naboen

Så publikum kan i år hilse på lokale som Ejvind Pedersen, der som sognerådsformand spadserer aftentur i parken arm i arm med Helga Wilson og Hanne Wolthers. Og Mogens Skyttegaard, der også er formand for Teknisk Udvalg i Ørbæk Kommune, giver den som håndfast politimand, der sørger for at jage drukkenboltene væk, så de ikke generer herskaberne.

Skuespil på Holckenhavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce