Skotte på Østfyn får opfyldt livslang drøm

Det nyborgensiske band Songlines har netop udgivet dets første album, der hedder "Never Too Late". De 10 sange er skrevet af sanger og guitarist Stuart McAinsh, som har skotske rødder. Foto: Stuart McAinsh/Songlines

Skotte på Østfyn får opfyldt livslang drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockbandet Songlines fra Muzirkus i Nyborg har netop udgivet sit første album. For frontmand Stuart McAinsh er det en drøm, der går i opfyldelse.

Nyborg: I februar fylder musiker Stuart McAinsh fra Nyborg 50 år, og det kan han fejre med det album, han netop har udgivet med sit orkester, Songlines. For selv om musikbranchen dyrker ungdommen som få, spiller nyborgenseren med skotske rødder lystigt videre uden at lade sig ikke mærke af alderen, og det nye album, som er bandets første, har meget passende fået titlen "Never Too Late".

- For det er aldrig for sent - for eksempel til at lave en plade. Det er en drøm, der går i opfyldelse, siger han om albummet, som består af 10 numre, han har skrevet musik og tekst til.

- Hele pladen er inspireret af min rejse gennem livet, og for eksempel sangen "Dresden Days" handler om at rejse ud til forskellige steder og se verden fra nye vinkler, siger Stuart McAinsh, der har spillet musik, siden han var teenager i hjemlandet Skotland.

Stilen er melodiøs rock, og Stuart McAinsh synger og spiller guitar i Songlines, som er en klassisk rocktrio med trommer, bas og guitar. Bassen bestyres af Peter Pelle, mens Søren Lauridsen holder takten på trommerne.

Bandet har øvelokale i Muzirkus på Provst Hjortsvej, hvor de har indspillet numrene til albummet, der er et rent Nyborg-produkt. Albummet er således udgivet på det lokale pladeselskab STV Records og er produceret af lokale Ole Wind Berthelsen, der har lydstudie på Gasværksvej i Nyborg. Numrene har også været igennem hænderne på Emil Thomson, som har arbejdet med bands som Nephew og The Rumour Said Fire.

Selv om der er tale om Songlines' første udgivelse, er orkestret ikke helt blankt nodeblad i den danske musikverden. Kort efter at være blevet dannet i 2016 deltog orkestret i DR's musikkonkurrence Karrierekanonen og fik en sang kåret som "Ugens nummer", og Songlines er igen i år med i konkurrencen, hvor deltagerne blandt andet kan vinde en optræden på Smukfest.

Stuart McAinsh har store forventninger til den nye plade.

- Vi glæder os til at komme ud og spille live, og jeg tror, der kommer en masse jobs nu, for der har været stor interesse for pladen og for bandet, siger han.

Albummet kan købes i digital form på diverse hjemmesider. En oversigt kan findes her.

Songlines' nye album
Songlines' nye album "Never Too Late" er udkommet på nettet. Stilen er melodiøs rock, og de 10 numre har alle rejsen gennem livet som gennemgående tema. Foto: Songlines

Skotte på Østfyn får opfyldt livslang drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce