Politikerne i Skole- og Dagtilbudsudvalget ser nærmere på folkeskolernes forskellige madordninger, men en egentlig harmonisering er ikke på tapetet, vurderer næstformand.

Nyborg: De meget forskellige madordninger på kommunens skoler skal underkastes et eftersyn. Skole- og Dagtilbudsudvalget i det forhenværende byråd bestilte en undersøgelse, som det nye udvalg skal se nærmere på, fortæller Martin Huus (V), næstformand i både det gamle og nye udvalg.

- Vi vil gerne have overblik over, hvad vi har af løsningsforslag for at finde ud af, om vi kan tilbyde alle børn at kunne købe mad, uanset om de går inde i en by eller ude på en satellitskole, siger Martin Huus, der understreger, at han udtaler sig ud fra, hvad man har snakket om i det gamle udvalg.

Både travle familier og indlæring ligger politikerne på sinde.

- I den her travle verden vil nogen måske synes, det er rart at kunne købe en sandwich engang imellem i stedet for altid at skulle stå og finde på alt muligt til madpakken og også for at kunne lave noget afveksling. Og det er bevist, at når børnene får noget ordentlig mad, lærer de også bedre.

I 2007 blev der oprettet en madordning, hvor eleverne på samtlige skoler i den nye Nyborg Kommune kunne bestille skolemad til levering på skolen. Tilbuddet eksisterede i under et år, før det lukkede på grund af manglende interesse. De spor skræmmer ikke Martin Huus.

- Tiden ændrer sig, og nogle gange kan det, der ikke kunne gå i går, lykkes i morgen, men det giver da tanke til, om det var det rigtige tilbud, man havde dengang. Jeg tror ikke, at det, forældrene ønsker sig, er mad, der bliver lavet i Jylland og så kørt til Fyn.

Spørgsmålet om madordninger er ikke på dagsordenen, når det nye Skole- og Dagtilbudsudvalg mødes første gang 17. januar.

  • Tim Kildeborg Jensen

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg, hvor jeg også bor. Jeg skriver om det meste, men dækker især områderne skole- og dagtilbud, social og familie samt sundhed og forebyggelse.

Mere om emnet

Se alle
Tilfredshed: Rasmus får risengrød hver fredag

Tilfredshed: Rasmus får risengrød hver fredag

Pæn tilfredshed med meget forskellige skolemadordninger

Pæn tilfredshed med meget forskellige skolemadordninger