Skoleledere har værsgo at møde


Skoleledere har værsgo at møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problemer: Ørbæk-politikere vil drøfte Ørbæk-elevers lave karakterer
ØRBÆK: Skolelederne i Ørbæk Kommune slipper ikke for det halvårlige møde med skolebestyrelserne og politikerne i børne- og kulturudvalget.

Skolelederne besluttede ellers i enighed på et møde sidste måned, at det ville være "hensigtsmæssigt" at aflyse det planlagte møde i november og udskyde det til foråret. Og så i øvrigt kun holde møderne en gang om året for fremtiden.

Men politikerne står fast på, at mødet skal gennemføres. For der er nok at tale om, siger Klaus Jørgen Pedersen (V), formand for Børne- og Kulturudvalget.

- Vi vil gerne have en debat om, hvorfor frafaldet til ungdomsuddannelserne er så stort i Ørbæk i forhold til andre kommuner.

- Og så vil vi også gerne drøfte afgangselevernes karakterer. Det er jo lige kommet frem, at Ørbæk ligger meget lavt på hitlisten over gennemsnit ved folkeskolens afgangsprøve.

- Det mener vi, der er grund til at snakke om, selv om jeg er klar over, at man har mange forskellige holdninger til de hitlister med gennemsnitskarakterer. Men nu er det altså det måleparameter, vi har, siger Klaus Jørgen Pedersen, der selv er uddannet skolelærer og underviste på skolen i Frørup, indtil han sprang over i det private erhvervsliv.

Ifølge en opgørelse fra Dicar, Center for analytisk Journalistik, ligger Ørbæk med et gennemsnit på 7,4 langt nede mod bunden, når det gælder elevernes præsentation ved folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse.

Statistisk fejl

Et andet tegn på, at der kan være problemer med grundskolen i Ørbæk, er tallet for, hvor mange unge, som dropper helt ud af skolesystemet uden at få en ungdomsuddannelse.

For nylig kom det frem, at Ørbæk - sammen med Assens - havde katastrofalt mange unge, som ikke får nogen uddannelse.

Nu viser det sig, at enten kommunen eller Danmarks Statistik har lavet en fejl. Så det passer heldigvis ikke, at mere end 37 procent af Ørbæks unge ikke gennemfører en ungdomsuddannelse.

- Men det rigtige tal er stadig højt - nemlig omkring de 20 procent mod 14 procent i gennemsnit på Fyn - så derfor er der altså stadig noget at tale om, siger Klaus Jørgen Pedersen.

Børne- og kulturudvalget har i øvrigt også besluttet at fastholde planen om en konference til foråret om Ørbæks unge og ungdomsuddannelserne.

Det bliver et arrangement for forældre, skolefolk og andre eksperter.

Skoleledere har værsgo at møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce