Refsvindinge: Drabsulykken på Nyborgvej i Refsvindinge torsdag skete lige ud for den lokale friskole i de travle morgentimer.

Skoleleder Kasper Max Karlsen befandt sig ikke selv på skolen, da en 20-årig knallertkører fra Østfyn blev ramt af hele to forskellige biler cirka klokken 07.40. Men ankommet til skolen lidt i otte fik han og kollegerne travlt med at samle børnene i skolens gymnastiksal.

- Vi kendte kun brudstykker af, hvad der var sket. Men det er vigtigt, at børnene allerede der kan mærke, at man gerne må tale om tingene med hinanden og de voksne. De skal kunne lufte deres tanker og bekymringer i stedet for at putte med det. Der er også ansatte på skolen, som er meget berørt af det, der er sket, og det samme gælder naturligvis for dem, forklarede Kasper Max Karlsen, da Fyens Stiftstidende besøgte skolen torsdag formiddag.

På det tidspunkt var man stadig i fuld gang med at danne sig et overblik over, hvem der havde været tæt på ulykken, og som derfor kunne have et særligt behov for at tale ud om tingene. Samtidig ventede man på assistance i form af psykologer fra kommunens PPR-afdeling. Efter aftale med politiet blev der også rekvireret børnekrisepsykologer fra Odense og et akutteam fra Svendborg, ligesom en lokal sognepræst var til stede i løbet af formiddagen.

Et vågent øje

Det var en kvindelig ansat fra kommunens Park og Vej-afdeling, der kørte den bil, som ramte knallertkøreren i anden omgang. Hun var på vej til Almas Hus i Ørbæk, da ulykken skete. En kollega, der befandt sig to biler længere tilbage, holdt ind til siden og ydede førstehjælp til den unge mand, mens den kvindelige ansat ringede 112. Lidt senere kom en tredje bil fra Park og Vej med to ansatte, der forsøgte at trøste hende.

- Hun er selvfølgelig meget påvirket af situationen. Det er der ikke noget af sige til. I den slags krisesituationer kan vi trække på et eksternt firma, og den ordning har vi naturligvis aktiveret. De fire medarbejdere har alle været til en personlig samtale med en psykolog. Derudover har samtlige i afdelingen fået tilbud om psykologhjælp, fortæller kommunens tekniske chef Søren Møllegård.

- Det er ikke unormalt, at der opstår en reaktion på et senere tidspunkt. Derfor er det heller ikke gjort med en enkelt samtale. Vi vil fortsat holde et vågent øje med dem, forsikrer han.

Familien til den 20-årige knallertkører er blevet underrettet, oplyser Fyns Politi.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
8
Efter Refsvindinge-ulykke: Ligsyn over knallertkører

Efter Refsvindinge-ulykke: Ligsyn over knallertkører

3
Vidne til trafikdrab: Det hele gik så stærkt

Vidne til trafikdrab: Det hele gik så stærkt

6
Ung knallertkører er død: Ramt af to biler ud for skole

Ung knallertkører er død: Ramt af to biler ud for skole