Skoledebat sinker energiprojekt


Skoledebat sinker energiprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt klar til million-investering i energi-besparelser på skoler og institutioner - alligevel må projektet vente.

Der er rigtig god økonomi i at investere i energibesparende foranstaltninger i kommunens skoler, børnehaver og idrætshaller.

Ved at investere knap 12 millioner kroner i isolering, energibesparende belysning og udskiftning af de gamle naturgasanlæg, vil kommunen årligt spare omkring to millioner kroner om året.

Pengene er tilmed bevilget i budgetforliget for 2010, så det gælder bare om at komme i gang, så energibesparelserne kan komme i hus allerede i år, lyder indstillingen fra kommunens tekniske forvaltning, der anbefaler, at man går i gang med udskiftning af naturgasanlæggene så snart, at fyringssæsonen stopper.

- Ja, der er rigtig god økonomi i den slags investeringer. Vi taler om 15 procent eller deromkring, og det ville de fleste investorer være rigtigt godt tilfredse med, mener formanden for teknisk udvalg, Knud Theil (SF).

Afventer ny skolestruktur

Alligevel tøver politikerne med at sætte projekterne i gang - og det er der faktisk en god grund til.

Det er på Frørup Skole, Aunslev Skole, Herrested Skole, Vindinge Skole og Skellerup Skole samt et par daginstitutioner, at de tunge investeringer skal foretages - især udskiftning af varmeanlægget.

Ny skolestruktur på vej

Men politikerne er netop ved at sætte et større arbejde i gang, der skal fastlægge en ny skolestruktur, der formentlig vil betyde lukning af én eller flere skoler.

Da fremtiden således er usikker for kommunens folkeskoler, er politikerne ikke meget for at sætte arbejdet i gang over hals og hoved.

- Vi kender ikke den nye struktur endnu, og det ville være ærgerligt at investere dyrt i en skole, der umiddelbart efter bliver lukket og solgt. Derfor bliver vi nødt til lige at holde hestene lidt, siger Knud Theil.

Udvalget besluttede på det seneste møde foreløbig at frigive godt en million kroner til projektering af arbejderne, uddannelse af medarbejdere og indkøb af et centralt energi-registreringssystem, hvorfra energiforbruget på de enkelte skoler og institutioner kan overvåges og styres.

- Vi har været ude for, at en institution glemte at slukke for ventilationsanlægget op til en ferie, og det kostede en del energi. Med et centralt system vil den slags fejl straks blive opdaget og reguleret, iger Knud Theil.

Skoledebat sinker energiprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce