Skarpe hjørner og ståltrådshegn på cykelstier


Skarpe hjørner og ståltrådshegn på cykelstier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Hanne Grove Formand for Ældre Sagen Nyborg/Ullerslev

Befinder man sig i bymidten og skal ud på Storebæltsvej, er der efter afspærringen af »Den Høje Bro« to muligheder: Den nye vej omkring havnen og vejen forbi banegården og ad Banegårdsalléen.

Det nye vejanlæg ved havnen er forhåbentlig til glæde for bilisterne, og også cyklisterne er der tænkt på, men har man ved planlægningen overvejet de meget skarpe hjørner på cykelstierne?

Hjørnerne er vinkler på 90 grader, og man fristes til at tage lidt af fortovene til hjælp for at kunne komme rundt. Hertil kommer, at cykelstierne er hævet så højt over bilernes kørebane, at jeg meget nødigt vil være uheldig og vælte ned der.

For nylig har man placeret seks store kampesten ved de to indkørsler til cykelstien overfor Knudshovedvej. Er det fordi der slet ikke er adgang til cykelstien, eller fordi man kun har tænkt på de unge og smidige?

Den anden mulighed er at køre vejen forbi Banegården, til højre om et skarpt hjørne og videre ad Banegårdsalléen ud til Storebæltsvej. Her angiver et lyssignal stadigvæk, hvornår evt. trafik fra den afspærrede vej må køre.

Ca. 10 meter før dette lyssignal er der på Banegårdsalléen sat et højt ståltrådshegn op tværs over cykelstien, på et sted, hvorfra der ikke er nedkørselsmulighed til bilkørebanen. Man kan sagtens stå af sin cykel og løfte cyklen ned, men kan ståltrådshegnet ses i mørke?

Ældre Sagen opfordrer Teknisk Forvaltning til at tænke på ældre cyklister i trafikplanlægningen, så triste uheld kan undgås. Ovennævnte ulemper bør forbedres hurtigst muligt.

Skarpe hjørner og ståltrådshegn på cykelstier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce