Sjette fængsling i røverisag


Sjette fængsling i røverisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RØVERIER: Bedrageri-dømt eks- forpagter af Ryslinge Kro sigtet i to bankrøverier

NYBORG: En 30-årig mand fra Odense blev i går i byretten i Nyborg varetægtsfæng-slet i tre uger i forbindelse med den omfattende østfynske røveri-sag.

Den 30-årige sigtes for at have medvirket til røveriet mod BG Bank i Ullerslev den 8. maj i år. Politiet har i forvejen fængslet tre nyborgensere i samme sag.

Desuden sigtes manden for hæleri i forbindelse med røveriet mod Den Danske Bank i Ørbæk den 31. maj, hvor en knallertkørende røver forsvandt med 469.281 kroner.

Ifølge sigtelserne var det den 30-årige odenseaner, der dagen efter fra sin lejlighed i Odense sørgede for at ekspedere udbyttet videre i baglandet. På begæring af anklageren, vicepolitimester Hans-Henrik Borg, blev dørene til retslokalet lukket for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

Anklageren begrundede begæringen med, at der stadig er formodede medgerningsmænd på fri fod.

Hvilken rolle, den 30-årige mand mere konkret har haft i de to røverier, fremgik således ikke af retsmødet.

Manden nægtede sig skyldig i begge sigtelser og kærede fængslingen til Landsretten.

Den 30-åriges forsvarer begærede samtidig, at retten nedlagde navneforbud i sagen.

- Min klient er prøveløsladt fra en tidligere dom og kæmper med møje og besvær for at få en normal tilværelse og en fast levevej, lød begrundelsen.

Bedrageri-dømt

Den 30-årige har adskillige domme på sit synderegister. Senest blev han den 10. juni sidste år idømt et år og ni måneders fængsel for omfattende bedragerier. Det var således den 30-årige, der i sin egenskab af daværende forpagter af Ryslinge Kro bestilte en større ombygning af kroen uden at have en jordisk chance for at betale håndværker-regningerne. Håndværkere og leverandører blev snydt for omkring 800.000 kr. Ligeledes blev han dømt for at tage imod indskud i lejligheder i Odense og i Jylland, som han slet ikke rådede over.

Manden forklarede dengang, at han var tvunget til at begå bedragerierne, fordi han havde en stor gæld på det grå lånemarked.

Med gårsdagens fængsling er seks personer sigtet i sagen. Den ene - en 33-årig mand fra Nyborg - er sigtet i samtlige røverier. Han og den øvrige personkreds har tilknytning til det odenseanske og østfynske narko-miljø.

Derimod er den 30-årige mand, der i går blev fængslet, aldrig blevet sat i forbindelse med narko-kriminalitet.

Sjette fængsling i røverisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce