Sigtet for forsøg på røverier: Formodede forbryderes forklaring holdt hemmelig

Tre unge mænd fik mulighed for at forklare sig i forhold til deres sigtelse, der lyder på to forsøg på røveri - begået i Nyborg natten til søndag. Det skete ved et grundlovsforhør søndag eftermiddag for lukkede døre i Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager

Sigtet for forsøg på røverier: Formodede forbryderes forklaring holdt hemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natten til søndag blev to kvinder i Nyborg overfaldet. De formodede gerningsmænd skal tilbringe julen bag tremmer.

Nyborg: Tre ugers varetægtsfængsling. Sådan lyder den foreløbige frihedsberøvelse af de tre 16-17-årige mænd, som mistænkes for natten til søndag at have overfaldet to kvinder og forsøgt at stjæle den enes taske. Hændelserne fandt sted i Nyborg med få minutters mellemrum.

Mændene blev fængslet efter et grundlovsforhør i Retten i Odense. Det foregik søndag klokken 14 for lukkede døre. Fyns Politi havde forinden fanget og anholdt mændene med to hundepatruljer. De tre står nu sigtet for to forsøg på røveri.

Ellers er det sparsomt, hvad anklagemyndigheden kan fortælle om grundlovsforhøret:

- Vi mener ikke, at de oplysninger der er fremkommet, skal ud nu. Af hensyn til efterforskningen, forklarer sagens anklager, Lars Ole Pedersen. 

- Det er meget normalt, at der er de her efterforskningsmæssige hensyn, hvor man gerne vil have afhørt nogle flere vidner eller have yderligere oplysninger, uden at offentligheden får kendskab til, hvordan sagen er skruet sammen, fortsætter han.

Voldsomme begivenheder

De tre mistænkte mænd, som han søndag stod overfor, kommer fra henholdsvis Nyborg, Ballerup og Gentofte. De er sigtet for to bemærkelsesværdige overfald  i Nyborg.

Det første skete klokken 02.17 søndag, da en 51-årig kvinde blev overfaldet ved sin bil nær Nyborg Station. De tre unge mænd skal have kastet store mængder vand i hovedet på hende. Da kvinden prøvede at flygte i sin bil, endte hun med at køre ind i et træ. Derefter fik mændene hende ud af bilen og angreb hende med slag og spark, ligesom de truede hende med et bat.

Kort efter blev en 17-årig kvinde angiveligt overfaldet af mændene på Lindevej. Hun blev slået i ansigtet, mens mændene skal have forsøgt at hive hendes taske ud af hånden på hende.

Så vidt politiets vagtchef Kenneth Taanquist er informeret, bragte grundlovsforhøret ikke afgørende nyt frem i sagen. Anklager Lars Ole Pedersen fortæller, at der formentlig kommer en hovedforhandling senere, som vil være offentligt tilgængelig.

Sigtet for forsøg på røverier: Formodede forbryderes forklaring holdt hemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce