Sidste skoledag


Sidste skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af Torben Jørgensen

Nyenstad 24, Nyborg

Så har halvstore skoleelever igen "fejret" sidste skoledag. Med efterfølgende hærværk, ødelæggelser og anden vandalisme til følge.

Det er blevet en tradition, at 10. klassers afgangselever fejrer sidste ordinære skoledag med at drikke hjernen ud (har de nogen?)

Det starter tilsyneladende fra tidlig morgenstund på de respektive læreanstalter rundt om i byen, fortsætter så hujende, råbende og flaskekastende gennem gaderne om til byens voldanlæg, som må lægge græs og andet til de kære unge og deres "fest".

Til slut ender man på stranden om aftenen, og det er gerne ved Storebæltsbadet, som så er offer for, at de unge mennesker kan more sig på behørig vis.

Hvordan foregår så morskaben? Joh, vi skal da have et bål, og der jo brænde nok: bænke, planker, stole, og hvad er der ellers lige, vi kan bruge, fantasien kender ingen grænser.

Når man har slukket sin tørst, går man selvfølgelig ikke hen til en affaldsspand, næh, flasken skal da op over skulderen og helst hen på fliserne, så vi er sikre på, at lortet går i stykker.

Hvorfor opfører de unge mennesker sig sådan? Har deres forældre været endnu værre selv, da de var unge, siden de tilsyneladende ikke kan se, at denne opførsel ikke er i orden, eller tør de ikke sige noget til deres poder?

Det hjælper i øvrigt højst sandsynlig heller ikke en lyserød kommandantskid, de unge er nok uden for pædagogisk rækkevidde. Men der er trods alt nogle brugere af badeanstalten, som har et stort oprydningsarbejde hele sommeren igennem på grund af nogle "utilpassede" hvalpes hærgen.

Og politiet?

Tja, bum bum bum bum. Gæt selv. Her kender fantasien heller ingen grænser (for ikke at komme selv om der ringes efter dem).

Sidste skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce