Klokken 10.28 var det afgjort i byretten i Svendborg: En 57-årig mand blev erkendt skyldig i brutal, sadomasochistisk mishandling af to kvinder med 13 års mellemrum.

28 timer lang frihedsberøvelse i en seance, hvor det ifølge en lydfil, den dømte havde indtalt få dage inden den sidste forbrydelse, var ham fuldstændigt ligegyldigt, om hans kone overlevede en systematisk mishandling og seksuelt motiveret torturseance.

En seance der blandt andet indebar meget grov mishandling af de nedre regioner, langvarige stød med en strømpistol, tvangsfodring med tørfoder til hunde, konstant påvirkning af bevidst stressfremkaldende musik gennem høretelefoner, der var tapet fast til ørene, og gentagende urinering i ansigtet med efterfølgende synketvang.

Alt dette skete i dagene 9., 10. og 11. oktober 2013 i Ullerslev på Østfyn. I 2000 blev hans ekskæreste udsat for stort set samme behandling i Odense.

Forældet sag og manglende beviser

Det var, hvad en 57-årig mand blandt andet blev kendt skyldig i fredag formiddag ved Retten i Svendborg.

I retten vidnede også hans ekskone, der gav en lang lidelsesberetning om en tilsvarende mishandling af hende i 1992 - den sag er dog forældet, hvilket betyder, at han aldrig vil blive straffet for det forhold.

Og i årene mellem 2000 og 2013 har endnu en kvinde henvendt sig til politiet med lignende oplysninger - den sag blev dog droppet på grund af mangel på beviser.

Næppe 12 års fængsel

Afgørelsen skyldig faldt efter en fire dage lang nævningeretssag i byretten i Svendborg.

Fire dage hvor den dømte hver dag har siddet i retten med polo-t-shirt, de samme lidt for store jeans og et par sorte og hvide seler. Udtrykket i ansigtet med gullig-grå hud og et langt, gråt fuldskæg, som har vokset under hele hans tid i arresten siden anholdelsen klokken cirka tre om natten 11. oktober 2013, var fuldstændig uændret, da dommeren bekendtgjorde, at retsystemet finder ham skyldig.

Seks nævninge og tre dommere var alle enige om dommen.

Nævningene og dommerne skal nu afgøre, hvor lang den dømtes straf skal være. Den afgørelse ventes at falde omkring klokken 12. Den maksimale straf er 12 år - den fulde strafferamme vil dog næppe blive udnyttet.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
1
Tv-dokumentar: 27 timers ondskab på Østfyn

Tv-dokumentar: 27 timers ondskab på Østfyn

10
58-årig dømt for sextortur: Fik et års rabat

58-årig dømt for sextortur: Fik et års rabat

Straf udmålt: Otte år for sadistisk sextortur

Straf udmålt: Otte år for sadistisk sextortur