Nyborg Byråd har valgt AB Holmegårdens projekt for seniorbofællesskab på DSB-arealerne.

Processen har været langvarig. Men den har været vigtig.

Sådan konkluderede borgmester Kenneth Muhs (V), da Nyborg Byråd i aftes valgte AB Holmegårdens projekt for et seniorbofællesskab på DSB-arealerne.

- Det sker på baggrund af en bred og saglig debat, sagde borgmesteren med henvisning til, at indkaldelse af i alt fire forslag til seniorbofællesskabet efter hans mening har skærpet alle fem forslag, også Holmegårdens oprindelige.

- Vi får et byggeri, der ligger godt i tråd med vores vækstpolitik og udviklingen på DSB-arealerne, sagde han.

Tilsvarende var partifællen Kaj Refslund inde på, at seniorfællesskabet sikrer forskellige typer af beboere på havneområdet med folk i job og som ramme om en seniortilværelse.

Blå blok i byrådet var ellers fra start lodret imod, at de 40 boliger i seniorfællesskabet skulle opføres som støttet byggeri. DF's Jørn Gustavsen forklarede sit partis holdningsskifte.

- Ihærdige Max (Rasmussen, formand for Holmegården, red.) prikkede til os og fik os med til møder med folkene bag seniorfællesskabet. Der fattede vi interesse for det, fordi vi kunne se, at det bliver et sted, hvor man også vil tage sig af hinanden, sagde han.

- Det førte så til, at vi fik flere aktører trukket ind.

SF's Thomas Laursen mente, at alle i byrådet fra start burde have været for seniorfællesskabet.

- Også borgmesteren, sagde han og kom med tre grunde til, at det er vigtigt, at kommunen støtter initiativet: Øget bosætning, området bliver mere attraktiv at bo og færdes i, og at det bør ses som forebyggende, da det er tænkt som et fælleskab mellem beboerne.

Socialdemokraterens gruppeformand Vibeke Ejlertsen erklærede sig fuldstændig enig med borgmesteren.

- Bemærk jer det! Det sker ikke tit, sagde hun og gav sin fulde støtte til valget af AB Holmegårdens forslag.

Kun løsgænger Helle Frøslev var imod valget af AB Holmegårdens forslag, som hun fandt for ukonkret. I stedet ønskede hun Dormeas projekt, som efter hendes mening tager vide miljøhensyn i valg af materier, brug af solceller, regnvand og lydisolering. Da alle andre i byrådet var for at vælge Holmegårdens projekt, blev Helle Frøslevs holdning vedføjet byrådets beslutning.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.