Selvstændig sundhedsplejerske

Lena Dyhrberg er et sjældent fænomen: en selvstændig sundhedsplejerske.Her prøver hun at skabe kontakt med 22 dage gamle Anton Sunov Jacoby.
Foto: Carsten Bundgaard

Selvstændig sundhedsplejerske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lena Dyhrberg har åbnet sin egen virksomhed. Varen hun tilbyder er omsorg, sygepleje og gode babyråd. Og så har hun døgnåbent

NYBORG: Lena Dyhrberg er en selvstændig kvinde med egen hjemmeside, visitkort og mission.

Efter næsten 20 år i det offentlige sundhedssystem samt i den kommunale sundhedspleje trængte Lena Dyhrberg til at få luft under vingerne - og brede dem ud.

- Verden er altså noget bredere, end det sundhedssystem, jeg var i. Jeg ville gerne have lov til at bruge mig selv og gå dybere ind i det enkelte menneske. Men det tillod systemet ikke, forklarer hun om springet.

Lena Dyhrberg blev oprindeligt uddannet bankassistent, men fandt hurtigt ud af, at hun ville tættere på mennesker, end skranken tillod.

- Jeg skulle være sygeplejerske.

Og det blev hun.

20 år i det offentlige

Lena Dyhrberg kom ind på Sygeplejerskolen i Vejle og videreuddannede sig siden hen i Århus som sundhedsplejerske. Det har hun aldrig fortrudt, men er ked af det system, hun har arbejdet i.

- Det er en trist retning, vores samfund er på vej i. Der er blevet sparet alt for meget. Det var noget helt andet, jeg ville, men det tillod systemet mig ikke, fortæller hun.

Hun har tænkt på at gøre det i mange år, men nu er hun hoppet ud som selvstændig sundhedsplejerske. Så vidt vides Danmarks eneste.

Helt uden sikkerhedsnet er Lena Dyhrberg dog ikke endnu. Hun arbejder således som sygeplejerskevikar, indtil virksomheden er oppe at stå.

Holistisk menneskesyn

Lena Dyhrberg er dog fortrøstningsfuld. For hun mener, at hun kan tilbyde en masse, som man ikke får andre steder.

- Jeg har et holistisk menneskesyn og bruger min intuition i kontakten med barnet. Jeg ved, at jeg kan hjælpe folk bedre som privatpraktiserende sundhedsplejerske.

Lena Dyhrberg tænker generelt i alternative baner og har blandt andet uddannet sig i kinesiologi. Det bruger hun efter eget udsagn til at helbrede kolik, astma og mange andre ting.

Lena Dyhrberg bruger i øjeblikket også tid på at skrive en bog om sundhedspleje til børneforældre og undervise førstegangsfødende.

- Jeg elsker nybagte familier. De er i en forvandlingsproces og vil gøre alt for deres lille nye barn, smiler hun.

Man kan derfor ringe døgnet rundt til Lena Dyhrberg.

Læs mere om den selvstændige sundhedsplejerske på www.sundhedsplejerske.com

Selvstændig sundhedsplejerske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce