7. og 8. klasse på Refsvindinge Friskole går til filmen, og Lars von Trier og alle de andre filmmagere kan godt gå hjem og lægge sig
Refsvindinge: - Ooog - værsgo!

Klap, lyder det fra - ja, klaptræet med teksten "scene 4, take 2."

Andreas Emil Larsen smutter væk fra kameravinklen. Den intensive arbejdsuro, der for et øjeblik siden var i skolegården ved Refsvindinge Friskole, er helt forstummet.

Koncentreret følger instruktør Sabrina P. Madsen, kameramand Jan Kastrupsen og lydmand Lasse Petersen hvordan scenen mellem Mikkel Willadsen, Dorthe Jørgensen og Zachary Aagesen, filmens to seje og en nørd, udspiller sig ved den dybgrønne Jaguar-bil.

- Ooog - tak! lyder det få minutter senere fra Sabrina P. Madsen.

- Det er en sej bil, lyder det anerkende, da alle igen kan snakke frit.

Scripterne noterer, om scenen er o.k. Det er den. Og godt nok for det. Der er grænser for, hvor længe eleverne kan låne en Jaguar. Godt nok er 7. og 8. klasse i gang med filmprojektet "Kan han nå hende?" på en så professionel måde som overhovedet muligt, men dyre rekvisitter som en Jaguar må hurtigt afleveres til ejeren.

- Vi har arbejdet på filmen i to uger, hvor vi har skrevet manuskript og forberedt, hvordan filmen skal optages, fortæller Cecilie Mortensen, filmholdets pr-ansvarlige.

Hun fortæller, at filmen handler to drenge, der er forelsket i den samme pige. Et hverdagsdrama, som eleverne godt kan genkende.

- Jo, der er nok lidt "Kærlighed ved første hik" over filmen, men jeg vil sige lidt mere over i dramaet, siger Cecilie Mortensen og lover en slutningen så anderledes, at den kan give publikum hikke af overraskelse, når de ser den.

Om nogle uger, altså. Først skal alle optagelserne i kassen. Der er to optagedage endnu.

Så skal der lægges lydeffekter og musik på. Det arbejder andre af de 22 elever på filmholdet med. I den lille sal forbereder nogle gutter med forstand på diskotekslamper og -røg optagelsen af en af filmens nøglescener, hvor der altså skal gå ild i et lokale.

En kompliceret sag, der gerne skulle sidde i skabet i ét hug. Lærer Steen Bech, der er den af holdets tre lærere - de to andre er Birgit Fanøhe og Line Nilsson - som har mest forstand på filmproduktion, må lige holde en kort briefing og understreger, at alle har fået udstukket deres opgaver, og at ingen på en produktion kan slappe af, før filmen er færdig. Så koncentration, tak!

Snart kan Sabrina igen sige: - Ooog - værsgo!
  • fyens.dk