Samlet byråd bag ny byplan

Socialdemokratiet siger nej til detailhandel på Lynfrostgrunden. Men ja til en tiltrængt forskønnelse af Nyborgs gamle bykerne. Foto: Kasper Riggelsen

Samlet byråd bag ny byplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet er klar til konstruktive forhandlinger med Venstre, Dansk Folkeparti og SF om en 66 millioner kroner dyr handleplan for Nyborgs bykerne.

Nyborg: Socialdemokratiet er imod at udvide bymidten, så den også kommer til at omfatte detailhandel på den såkaldte Lynfrostgrund i den østlige del af Nyborg.

Men det betyder ikke, at Socialdemokratiet vender ryggen til en handleplan, hvor der lægges op til en 66 millioner kroner dyr forskønnelse af den eksisterende bykerne.

Tværtimod.

Det fastslår socialdemokraternes gruppeformand i byrådet, Sonja Marie Jensen.

Den nye "Handleplan for Nyborgs Bykerne", som Fyens Stiftstidende kunne løfte sløret for i weekenden, er en udløber af den store strategiske udviklingsplan for Nyborg, et flertal i byrådet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og SF vedtog i marts.

Socialdemokratiet valgte af hensyn til detailhandlen i den eksisterende bykerne at sige nej.

Siden har partiet ikke været en del af byudviklingsplanens styregruppe og har derfor heller ikke haft noget indflydelse på den handleplan for Nyborgs gamle bykerne, styregruppen har udarbejdet.

Klar besked

Men med en klar besked fra Socialdemokratiet om opbakning til "Handleplan for Nyborgs Bykerne", er det et samlet byråd, der står bag den.

Sonja Marie Jensen understreger således, at Socialdemokratiet vil gå konstruktivt til værks i forhandlingerne om den ambitiøse byplan og de 66 millioner kroner, det vil koste at realisere den

- Vi er meget positivt stemt over for rigtig mange af handleplanens projekter. Og vi har hele tiden sagt, at vi deltager konstruktivt i drøftelserne om alle de projekter, der følger af den strategiske byudviklingsplan. Vi ønsker bare ikke at ødelægge den synergi, der er i vores eksisterende bymidte, ved at udvide med detailhandel på Lynfrostgrunden, tilføjer hun.

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), ser frem til de kommende budgetforhandlinger om den store handleplan for bykernen.

- Nu skal vi have prioriteret de 23 projekter i planen. Og hvad Socialdemokratiets deltagelse i arbejdet i styregruppen for den strategiske byudvikling angår, står døren fortsat fuldstændig åben, tilføjer han.

Samlet byråd bag ny byplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce