Samfunds-tjeneste til unge brandstiftere


Samfunds-tjeneste til unge brandstiftere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire unge blev dømt for i alt otte ildspåsættelser og tre indbrud i Nyborg, men fik kun betingede domme

NYBORG: Dommer Mette Langborg viste sig fra sin milde side, da hun i går afsagde dom over fire unge fra Nyborg.

De blev dømt for syv ildspåsættelser af containere og et kolonihavehus, der udbrændte, tre indbrud og et tilfælde af hærværk. Alligevel slap de fire unge med betingede domme og samfundstjeneste.

- Ildspåsættelser er ikke for sjov. Det er noget, vi ser alvorligt på. Det burde være endt med ubetingede straffe, men af hensyn til jeres unge alder og rigtig gode sociale forhold er dommen rent undtagelsesvis gjort betinget, sagde Mette Langborg til de fire drenge, der modtog dommene med bøjede hoveder og alvorlige miner.

En 17-årig dreng fik otte måneders betinget fængsel og 150 timers samfundstjeneste, mens hans tre kammerater på 17 og 16 år hver fik otte måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste - alle for et varierende antal ildspåsættelser og indbrud.

Satte ild til gardin

Når den 17-årige fik en hårdere dom end kammeraterne, skyldtes det, at det var ham, der satte ild til et kolonihavehus i haveforeningen Engen på Storebæltsvej den 2. december.

Han forklarede, at han først havde sat ild til et gardin i kolonihavehuset, men derefter slukket ilden med en stor pude.

- Men så tændte jeg ild til det andet gardin. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg ville have lidt sjov og spænding. Og anden gang fik ilden hurtigt fat, så derfor løb vi, fortalte den 17-årige i byretten i Svendborg om det kolonihavehus, der brændte ned til grunden, og som drengene var i, fordi de ikke havde andre steder at drikke de øl, de netop havde købt på Mango på Storebæltsvej.

Ingen af de tre drenge, som var med den lørdag aften i december, tilkaldte hjælp, da de blev klar over, hvor godt fat ilden havde fået.

- Du var den udfarende kraft i ildspåsættelsen af kolonihavehuset, og at sætte ild til sådan et er lige lidt værre end containere. Derfor denne differentiering, sagde Mette Langborg til den 17-årige, der fik den hårdeste straf.

Flere containere brændt

Afbrændingen af kolonihavehuset var kulminationen på flere måneders afbrænding af containere rundt om i Nyborg.

Den første ildspåsættelse fandt sted den 23. september, hvor to af drengene satte ild til en container-ø ved Egeparken på Akacievej.

De havde været til fest og havde drukket, og de var på vej i byen, da de kom forbi container-øen.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi gjorde det, og jeg kan ikke huske, hvem der fik ideen. Vi satte ild til noget papir og smed det ned i containeren, forklarede den ene af drengene.

Men de to drenge fik altså smag for at sætte ild til ting, så i løbet af de to følgende måneder stod de sammen med de andre dømte bag seks andre ildspåsættelser. Fire af dem var alle natten til søndag den 7. oktober, hvor tre af drengene var på turné på havnen i Nyborg.

I den forbindelse bredte ilden sig et sted til en båd og et andet til et rækværk. Både båd og rækværk fik betydelige skader.

De fire unge skal betale sagens omkostninger, mens spørgsmålet om erstatning for skaderne af ildspåsættelserne, der løber op i 201.759 kroner, først afgøres senere.

Inden de fire unge kunne tage hjem sammen med deres forældre havde dommer Mette Langborg lige en bemærkning til dem.

- Jeg håber aldrig nogensinde at ser jer her i retten igen.

- I lige måde, lød det spage svar fra en af drengene.

Samfunds-tjeneste til unge brandstiftere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce