26,2 millioner kroner bliver Nyborg Kommunes udbytte efter salget af Nature Energy til en britisk kapitalfond.

Nyborg: En pæn slat penge, men ikke et beløb, der ændrer Nyborg Kommunes økonomi afgørende. Det blev resultatet af salget af NGF Nature Energy (det tidligere Naturgas Fyn) til et konsortium af partnere med den britiske kapitalfond Pioneer Point Partners i spidsen.

Salget faldt på plads lige før jul, og Nyborg Kommune var hurtig til at offentliggøre de økonomiske konsekvenser af salget på kommunens hjemmeside:

I alt gav salget af gas-selskabet 335 millioner kroner til fordeling mellem de tidligere ejere, nemlig de fleste kommuner i det fynske område.

Nyborg ejede 7,84 procent af selskabet, og det udløser 26,3 millioner kroner til kommunekassen efter modregning på 20 procent til staten.

De 7,7 millioner kroner er et kapitalindskud i selskabet, og det udbetales som engangsbeløb, mens resten af provenuet - altså 18,5 millioner kroner - deponeres af staten og frigives over ti år. Det vil altså sige, at kommunen får knap et to millioner kroner ekstra at arbejde med hvert år i ti år.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.