Salg af Strandvænget har skabt uventet interesse


Salg af Strandvænget har skabt uventet interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om tre år er det planen, at 5E Byg skal have omdannet Strandvænget i Nyborg til blandede boliger. Men firmaet modtager allerede nu masser af henvendelser fra borgere, der drømmer om at bo i området.

Fra bosted til asylcenter og nu til over 200 blandede boliger. I slutningen af oktober kom det frem, at Region Syddanmark har fået solgt Strandvænget i Nyborg til Odense-firmaet 5E Byg, der i øjeblikket går og summer over, hvad de skal gøre ved området, når betonblokkene er revet ned.

Ifølge direktør for firmaet Per Jørgensen er der åbenbart mange borgere i Nyborg, der er begyndt på det samme. Allerede i den første måned efter købet blev offentliggjort, har han modtaget mere end 50 henvendelser fra personer, der har idéer til byggeriet eller allerede nu kunne tænke sig at blive skrevet op på en venteliste.

- Der er input, der lyder på alt fra private boliger til bofællesskab og pensionskassebyggeri. Samtidig har vi haft henvendelser fra tre-fire forskellige boligselskaber og et par pensionskasser, der kunne se sig selv i en rolle, fortæller han.

Det har overrasket ham, at byggeriet har fanget så manges interesse, allerede før det første spadestik er taget.

- Vi havde nok ikke regnet med, at der ville være så stor interesse for det allerede nu. Jeg ved ikke, om det er nyheden i det, men vi ved selvfølgelig også, at der er rigtig stor gang i den med boliger og tilflytning i Nyborg, siger han.

Seniorbofællesskab er på tale

Han fortæller, at en del af henvendelserne er gået på seniorbofællesskab. Og i takt med, at der også er en lang venteliste til det nye bofællesskab ved Nyborg Havn, er det ifølge Per Jørgensen værd at overveje, at en større del af Strandvænget-byggeriet kan blive for de ældre.

- Det er jo trenden lige nu, og vi ser på nogle områder, at folk ønsker disse fællesskaber. Hvis vi laver seniorbofællesskab eller andet, er der også gode muligheder for fællesting, idet noget af byggeriet, for eksempel idrætshallen, kan genanvendes. Så det kan let komme på tale, siger han.

Hos Grundejerforeningen Skovparken er formand Flemming Hansen glad for, at de tidligere asylcenterbygninger, der det sidste år har stået tomme, er blevet solgt. Han håber, at der vil kunne komme et tæt samarbejde mellem Skovparken og de nye beboere på Strandvænget.

- Det kan enten bestå i, at de kommer under den grundejerforening, vi har i forvejen, eller et samarbejde med to underforeninger, der orienterer hinanden, siger han.

Samtidig ved han, at mange af hans egne medlemmer ønsker sig et seniorbofællesskab på Strandvænget, idet det kan gøre det muligt for dem at blive boende i området.

Stadig adgang til parken

- Mange er kede af det over at skulle herfra på et tidspunkt, og de kunne måske rykke derover, hvis det var, siger han.

Noget af det, beboerne i Skovparken er særlig glade for, er områdets park med skov, små søer og et rigt dyreliv. Den har samtidig været et omdrejningspunkt for Nyborg Kommune, som kommer til at være i tæt samarbejde med E5 Byg om boligprojektet.

- Det er en væsentlig del, det her med, at der er adgang til parken. Den offentlige del af det skal fastholdes, idet området betyder meget for borgerne og gæster udefra, der bruger parken i deres fritid, siger borgmester Kenneth Muhs (V), der i det hele taget er yderst tilfreds med, at Strandvænget er kommet i 5E Byg's hænder.

Ifølge Per Jørgensen vil byggeriet formodentlig kunne gå i gang i januar 2019, hvorefter det vil vare i omkring to år. De borgere, der tripper efter at sikre sig en lejlighed på Strandvænget, kan derfor sagtens tage det roligt.

- Der skal nok blive masser af tid, forsikrer han.

Salg af Strandvænget har skabt uventet interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce