Sag om dødsbrand skal for landsretten i efteråret

Både politi og brandvæsen var massivt til stede, da der udbrød brand i en etageejendom på Hovedgaden i Ørbæk. Arkivfoto: Michael Bager

Sag om dødsbrand skal for landsretten i efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere i år blev Johnny Bjarne Larsen idømt syv års ubetinget fængsel for at have sat ild til sin lejlighed på Hovedgaden i Ørbæk. Selv om han ankede dommen på stedet, har han siddet i fængsel lige siden.

Ørbæk: Den 31. maj 2017 døde en kvinde af kulilteforgiftning, efter at der var udbrudt brand i en lejlighed på Hovedgaden i Ørbæk. Godt og vel et år senere faldt der dom ved byretten i Svendborg over kvindens samlever, Johnny Bjarne Larsen, der fik syv års ubetinget fængsel.

Selv om der ikke var nogen tekniske beviser i sagen mod ham, fandt en enig domsmandsret det hævet over enhver rimelig tvivl, at han havde sat ild til lejligheden og dermed bragt andres liv i fare. Ud over samleveren var overboen hjemme sammen med sine to børn og en veninde. Det lykkedes dem dog at forlade ejendommen i tide.

Johnny Bjarne Larsen har fra begyndelsen nægtet sig skyldig. I stedet hævdede han i byretten, at det formentlig var den afdøde selv, der antændte ilden. Af samme grund valgte han at anke dommen på stedet. Som noget nyt er der fastlagt en række datoer for retsmøderne i landsretten, nærmere bestemt den 5.-8. november 2018.

Når en dom bliver anket til landsretten, kan den dømte som regel forlade retssalen som en fri mand. Men i dette tilfælde afgjorde dommeren, at Johnny Bjarne Larsen skulle rykke direkte i fængsel, indtil ankesagen kan begynde. Det skete af hensyn til retsfølelsen og med henvisning til sagens alvorlige karakter.

Branden opstod klokken cirka 20.45 i parrets soveværelse. Der er ikke fundet spor efter brandbare væsker, men gerningsmanden har formentlig brugt en glød eller åben ild. Kvinden befandt sig på det tidspunkt i et gæsteværelse og var ikke selv i stand til at komme ud.På grund af den kraftige varme skulle der gå helt frem til klokken 21.25, før det lykkedes røgdykkerne at trænge ind i lejligheden. Her fandt de kvinden liggende på gulvet. Forsøget på at genoplive hende var forgæves, og hun blev officielt erklæret død cirka klokken 21.35.Johnny Bjarne Larsen var forinden blevet anholdt og havde allerede flere gange uopfordret nævnt overfor politiet, at han ikke havde slået sin kæreste ihjel. Nu er det så op til landsretten at afgøre skyldsspørgsmålet og udmåle en straf.

Sag om dødsbrand skal for landsretten i efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce