Sådan blev en cykelsti til

Det er meget ubehageligt at cykle på landevejen rundt om Holckenhavn. Tidligere byrådsmedlem Jørn Gustavsen foreslog en cykelsti på strækningen, og blev selv overrasket over hvor nemt det var at få projektet på budgettet. Foto: Niels Andreasen.

Sådan blev en cykelsti til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF-politikere foreslog cykelsti rundt om Holckenhavn under debat om budgettet. Og så sagde alle ja med det samme. Nyborg har ingen prioriteret liste over kommende trafik-projekter.

Nyborg: Tidligere byrådsmedlem Jørn Gustavsen (DF) var selv helt overrasket over hvor let det gik, da han og den daværende partifælle Helle Frøslev for nogle år siden smed et forslag om cykelsti rundt om Holckenhavn på bordet.

Alle de andre politikere sagde ja, og så blev der sat fem millioner kroner af til cykelstien, der bliver meget besværlig at anlægge, fordi der måske skal bygges en ny bro, og fordi strækningen ved Holckenhavns park er kostbar, da vejen er hævet op på en høj dæmning.

- Jeg havde fået henvendelser fra forældre, der var bekymrede, fordi deres børn skulle cykle på strækningen på vej til skole. Og så kender jeg stedet godt, blandt andet fordi jeg har stået med politiets fotovogn flere gange, og jeg ved, at bilisterne har en tendens til at køre for hurtigt rundt, siger Jørn Gustavsen, der er politimand i det civile.

Derfor havnede projektet på kommunens budgettet uden nogen form for offentlig debat forud.

Jørn Gustavsen er glad for, at hans ønske gled glat igennem, men han kan også se problemer i det.

- Jeg ved godt, at den cykelsti ikke kommer til at hænge sammen med andre stier, så cyklisterne skal ud på vejen igen både nord og syd for cykelstien. Og jeg håber da, at man engang kan forlænge den ind ad Dyrehavevej, for der er behov for en cykelsti, siger han.

Jørn Gustavsen, der røg ud af byrådet ved valget sidste år, så gerne en mere prioriteret indsats fra kommunens side, når det gælder trafiksikkerheden.

- Man kunne jo sætte nogle millioner af hvert år, og så gennemføre de projekter, der er mest behov for, siger han.

I modsætning til det tidligere Fyns Amt har Nyborg Kommune ingen prioriteret liste over kommende trafiksikkerheds-projekter.

Sådan blev en cykelsti til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce