Så lykkedes det: Sag om ulovlig mur kom omsider for retten

Efter tre mislykkede forsøg lykkedes det endelig mandag at få sagen om den ulovlige mur i Teglværksskoven behandlet ved retten i Svendborg. Arkivfoto.

Så lykkedes det: Sag om ulovlig mur kom omsider for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen om en ulovlig mur i Nyborg var for Retten i Svendborg i dag efter flere tilløb. Der afsiges dom på fredag, og ejeren ender sandsynligvis med at skulle betale 15.000 kroner i bøde.

Nyborg: Fjerde gang blev lykkens gang for anklagemyndigheden ved Fyns Politi i sagen om en mur, der er ulovligt opført i Teglværksskoven ved Nyborg.

Retssagen er den juridiske udløber af en sag om et sommerhus i skoven og har været kørt siden 2014, men efter tre aflysninger lykkedes det mandag eftermiddag at gennemføre sagen, hvor tiltalte var det odenseanske selskab Teglværksskoven ApS, der udlejer restaurationslokaler.

Selskabet blev repræsenteret af sin indehaver, Jes Jessen Petersen, Odense, som ejer de to bygninger i Teglværksskoven, som muren er bygget imellem.

- Selskabet er langt hen ad vejen mig, forklarede han for dommeren.

I god tro

Hans anpartsselskab var tiltalt for at have overtrådt naturbeskyttelsesloven ved at opføre den 45 meter lange og to meter høje mur for tæt på strandbeskyttelseslinjen og for ikke at have fjernet muren inden 1. oktober 2015, som Natur- og Miljøklagenævnet ellers havde bestemt.

- Der er ikke noget forkert i det, der er læst op, var Jes Jessen Petersens kommentar, da dommeren bad ham forholde sig anklagen.

Indehaveren forklarede, at han lod muren opføre for at adskille de spisende gæster på terrassen ved Restaurant Teglværksskoven og den feriebolig, han byggede til ved siden af restauranten som erstatning for nogle ældre ferielejligheder. Han erkendte selskabets skyld, men forklarede som forsvar, at han havde fået tilladelse til at opføre muren.

- Det var sgu i god tro, for jeg har det på skrift tre gange. Efter at have fået tilladelse fra Nyborg Kommune søgte jeg om tilladelse fra Naturstyrelsen, forklarede han.

Hensyn til restauranten

Efter en del forviklinger i sagen viste det sig imidlertid, at den medarbejder, der gav tilladelsen, ikke havde bemyndigelse til også at dispensere fra strandbeskyttelseslinjen, hvilket indebar, at muren var ulovlig.

Det fandt specialanklager Klaus Holten Kristensen var en formildende omstændighed, og han lagde derfor kun vægt på overtrædelsen af Natur- og Miljøklagenævnets påbud.

Bødestørrelsen, argumenterede anklageren for, skulle være 15.000 kroner, samt strafbøder på ikke under 5000 kroner, indtil muren er fjernet. Anklageren talte for en frist for nedrivning af muren 1. juni, men det huede ikke Jes Jessen Petersen af hensyn til Rasmus Kirk Henriksen, der forpagter restauranten.

- Det er lige midt i hans travleste periode. Jeg vil gerne vente med at fjerne mure, til han er ude, sagde Jes Jessen Petersen med henvisning til, at Kristina Hedegaard og Rasmus Kirk Henriksen har opsagt deres forpagtning i skoven fra 1. september 2018.

Der falder dom i sagen fredag 16. marts klokken 13, men man kunne forstå på dommer Anders Munch-Jensen, at han var velvilligt indstillet på anklagerens forslag til bødestørrelse.

Så lykkedes det: Sag om ulovlig mur kom omsider for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce