Så er isen sikker på Nyborg Vold

Ole Clausen fra kommunens parkafdeling kom hurtigt til at lige en snemand, da han sammen med en kollega gik i gang med at feje Vandværksgraven. Nu er der lagt op til skøjteløb - ifølge vejrudsigten i hvert fald en uge.
Foto: Kim Rune

Så er isen sikker på Nyborg Vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flot skøjtebane med lys er nu klar ved Nyborg Slot

Nyborg: Så er det bare med at finde skøjterne frem, hvis man bor i nærheden af Nyborg.

For første gang i fire år har byen en officiel og godkendt skøjtebane.

Og som sædvanlig er det Vandværksgraven bag slottet, der lægger is til skøjterne.

Torsdag morgen målte folkene fra kommunens parkafdeling isen til omkring 14 centimeters tykkelse, og så var det bare med at komme i gang.

Fejemaskinerne blev fundet frem, og det tilladte skøjteområde markeret med kantpæle og snor.

Voldgravene omkring Nyborg Slot er et lumsk farvand, så derfor er det vigtigt, at der kun skøjtes på det afmærkede område på Vandværksgraven. Andre steder strømmer vandet, så det aldrig fryser til.

Banen blev fejet i løbet af formiddagen, og Nyborg Forsyning og Service har lovet at rigge belysning til, så man også kan skøjte om aftenen.

Isen er meget fin og glat på det meste af det meget store areal, der nu er gjort klar til ungerne og andre med hang til skøjter og eventuelt stave.

Sidst, skøjtebanen var åben, var i 2006, men det blev en meget kort fornøjelse. Efter halvanden dag var det hele ødelagt af plustemperaturer.

Ifølge Stiftstidendes arkiv var der også åbnet på skøjtebanen i slutningen af februar 2003, men på det tidspunkt var solen ved at få magt og gjorde det hurtigt af med skøjte-isen.

Der er selvfølgelig is mange andre steder i Nyborg Kommune end lige på Vandværksgraven.

Kommunen måler også istykkelse flere andre steder, men kommunegartner Knud Erik Brinkmann understreger, at kommunen ikke har åbnet skøjtebaner andre steder end på Vandværksgraven.
Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune

Så er isen sikker på Nyborg Vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce