Nyborg: Det lykkedes ikke at finde en ny formand for SF i Nyborg på generalforsamlingen forleden. I alt tre medlemmer af bestyrelsen er trådt ud, og ind er kommet to nye medlemmer. Blandt dem er Jørgen Østerby, der har sagt ja til at være talsmand, men altså ikke formand.

- Jeg er helt ny i bestyrelsen sammen med Goye Svendsen, og ingen af os har ønsket at påtage os hvervet. Men vi er fire personer, der er parate til at yde et stykke arbejde. Generalforsamlingen bakkede op om, at det var den bedst mulige løsning i situationen, siger Jørgen Østerby, der forventer, at man må vente indtil generalforsamlingen næste år med at finde en formand.

Ud over de to nye medlemmer, består bestyrelsen af den tidligere formand Iben Bohr og kasserer Henning Nielsen.

Jørgen Østerby bor i Aunslev gamle skole og er til daglig ansat i kriminalforsorgen. Og så har han masser af erfaring med bestyrelsesarbejde i andre sammenhænge.

Blandt andet har han tidligere været formand for Den Lokale Aktionsgruppe i Nyborg (LAG) i perioden 2007-2015, ligesom han har været engageret i landsbysamarbejdet i Nyborg.

Cirka 14 personer deltog i generalforsamling, der foregik i SF's lokaler i Nyborg.

Ud over at vælge formand vil man på generalforsamlingen næste år skulle tage stilling til valg af spidskandidat, oplyser Jørgen Østerby.

Partiets nuværende byrådsmedlem, Thomas Laursen, har endnu ikke meldt klart ud, om han genopstiller ved kommunalvalget i 2017.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.