S usikker på færgeprojektet

Viceborgmester Vibeke Ejlertsen (S) vil have borgmesteren til at give en ny orientering til byrådet om færgeprojektet. Hun undrer sig over de skiftende meldinger der er kommet om Lauses Grill.Foto: Kim Rune

S usikker på færgeprojektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Har vi ikke haft det rigtige grundlag til beslutningen om kulturfærgen Broen, spørger Vibeke Ejlertsen. Hun undrer sig over skiftende meldinger om Lauses Grill. Grill-ejeren og kommunen holdt møde mandag.

Nyborg: - Det er noget, som ikke hænger sammen i sagen om Kulturfærgen Broen, og nu vil vi have opklaret, hvad der er op og ned.

Det siger Socialdemokraternes borgmesterkandidat, Vibeke Ejlertsen (S), der netop er kommet hjem fra ferie og har læst sommeraviserne, der jo har været fyldt med debat om færgeprojektet i Nyborg.

- Da vi var med til at anbefale projektet med kulturfærgen Broen fik byrådet at vide, at ejeren af Lauses grillbar var meget positivt stemt overfor projektet. Nu kan jeg se, at Lause og forretningsns talsperson er meget negativ overfor projektet. Så jeg har bedt borgmesteren om at få en ny redegørelse, siger Vibeke Ejlertsen.

Hvis færgeprojektet skal gennemføres, som Østfyns Museer har skitseret, skal færgen ligge i en tørdok netop der, hvor Lauses Grillbar ligger i dag. Projektet indebærer derfor, at man flytter restauranten til et andet sted på havnefronten.

Vibeke Ejlertsen har også aftalt et møde med Lauses talsmand, Ole K. Rasmussen, for at få hans version af situationen.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, at det her er udtryk for, at byrådets enige opbakning til færgeprojektet er ved at slå revner.

- Men vi er jo nødt til at få sagen opklaret. Indtil for 14 dage siden, troede vi, at Lause var indforstået med projektet, og nu ser situationen ud til at være en helt anden, siger hun.

Når den socialdemokratiske borgmesterkandidat mødes med Ole K. Rasmussen, vil hun også bede ham uddybe de mange tal, han har bragt frem i debatten om kulturfærgens økonomi.

- Der er mange estimater fremme, og vi vil gerne høre, hvor Ole K. Rasmussen har sine tal fra, siger hun.

 

Færgen Broen
Storebæltsfærgen Broen blev bygget i Frederikshavn i 1951 og indsat som bilfærge fra Nyborg til Korsør i 1952.I 1957 flyttede bilfærgerne til den nye færgehavn på Knudshoved, og Broen fortsatte på Knudshoved-Halsskov overfarten, selv om færgen reelt var for lille.

Fra 1966-1992 sejlede færgen på Aarhus-Samsø-Kalundborg-overfarten og altså stadig i DSB's tjeneste.

Siden blev færgen afhændet til anden side, og i mange år lå den i Aarhus Havn, hvor den fungerede som diskotek.

For to år siden blev den bugseret til Nyborg med tanke på at gøre den til museums- og kulturfærge.Det har Østfyns Museer siden arbejde på at skabe grundlaget for. Vurderingen er, at der skal skaffes op mod 60 millioner kroner i fondsmidler, hvis planen skal realiseres.

Der er indkaldt til borgermøde om projektet den 17. august på Hotel Nyborg Strand.

Byrådet presset

Vibeke Ejlertsen siger, at hun undervejs i debatten i byrådet har følt sig presset i færgesagen:

- På et tidspunkt, synes jeg næsten vi blev truet til at sige ja til færgen. Ellers kunne hele UNESCO-satsningen ryge på gulvet, fik vi at vide, siger hun.

Vibeke Ejlertsen siger, at hun fra starten var skeptisk overfor ideen med at placere den gamle bilfærge centralt på havnen i "et stort hul", altså en tørdok.

- Men da arbejdsgruppen havde været på studietur i England og kom hjem med ideen om at overdække dokken med glas og vand, blev jeg ret begejstret.

- Men stemningen i byen er tilsyneladende vendt. Ved det første borgermøde for nogen tid siden, var der jo masser af ros til færgeprojektet. Nu er der en masse kritiske læserbreve og indlæg på Facebook.

- Men vi skal passe på, at der ikke kommer for mange følelser i det her. Politikerne skal være parat til at træffe den beslutning, vi finder rigtig uanset debatten, der kører i byen. Vi skal have mod til at træffe beslutninger, siger Vibeke Ejlertsen.

Positivt møde

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og kommunens administrative ledelse mødtes i øvrigt mandag eftermiddag med repræsentanter for Lauses Grill angående færge-projektet.

- Det var et meget positivt møde, hvor vi blandt andet drøftede en konkret placering af grillbaren, hvis den må flytte, siger Kenneth Muhs.

- Vi havde en god snak, og aftalte at mødes igen den 21. august.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lauses Grillbars ejere.

S usikker på færgeprojektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce