34-årige Martin Stenmann (S) fik et kanonvalg i 2013, der sikrede ham en plads i byrådssalen i Nyborg.

Siden er han steget i graderne og kan i dag kalde sig organisatorisk gruppeformand for Socialdemokraterne. Derudover har han et hav af poster ved siden af sit daglige arbejde som skolelærer på Birkhovedskolen i Nyborg.

Men det enorme arbejdspres har haft sin pris. Dagen før nytårsaften fik han sit første angstanfald, og han måtte efterfølgende lade sig sygemelde med stress.

Han arbejder stadig på nedsat tid, men er nu kommet så meget til kræfter, at han har valgt at så frem med sin historie. Ikke for at angre efter medlidenhed, som han siger, men i håbet om, at hans fortælling kan være med til at hjælpe andre.

- Samtidig har jeg fundet ud af, at det har en gavnlig effekt for mig at tale åbent om det, jeg har været igennem, forklarer Martin Stenmann, som ud over at være arbejdsmiljørepræsentant på Birkhovedskolen har en post som arbejdsmiljøansvarlig i Danmarks Lærerforenings lokalkreds.

Læs hele interviewet med den unge byrådspolitiker i Fyens Stiftstidende mandag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.